Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kylančių kuro kainų vairuotojai protestuoti dar nesiruošia, bet tokios galimybės neatmeta

Degalų kainoms kylant į naujas aukštumas, prisiminėme dar šiais metais balandžio mėnesį vykusią akciją, kai protestuojantys vairuotojai vienas po kito suko į degalines piltis degalų už vieną litą. Ar dabartinės kainos jau pakankamai didelės, kad sukviestų šimtus vairuotojų pakartoti šią protesto akciją?
Audi gerbėjų klubo prezidentas R.Pūkas
„Audi“ gerbėjų klubo prezidentas R.Pūkas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Šių metų balandžio mėnesį degalų kainos pasiekė visų laikų rekordą. E95 markės benzino litro kaina pakilo iki 4,4 lito. Šioje akcijoje dalyvavo apie 20 automobilių klubų nariai iš visų didesnių Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Marijampolės.

Pirmoji protesto akcija

„Tuo metu, kai 2008 metais rengėme pirmą akciją, degalų kaina rinkoje buvo maždaug 150 JAV dolerių už barelį, o degalai mūsų šalyje kainavo apie 4,5 Lt už litrą. Šiuo metu paaugusias kainas lemia ir per daug padidintas akcizas, keliais procentais pakilęs PVM, tačiau šiuo metu barelis kainuoja maždaug perpus mažiau, o degalų kaina vėl netoli 4,5 Lt už litrą benzino. Manau, didelės matematikos ir mąstymo nereikia norint pamatyti, kad mūsų šalyje valdininkai nesugeba kontroliuoti situacijos, tesėti pažadų, rūpintis gyventojais“, – šių metų balandžio mėnesį internetiniame forume kalbėjo vienas akcijos organizatorių „Audi“ klubo narys Ričardas Pūkas.

Šiuo metu degalų kainoms smarkiai kylant ir besivejant balandžio mėnesio lygį, Ričardo paklausėme, ar nesiruošia inicijuoti dar vienos akcijos.

„Keista, rodos situacija visiškai kartojasi. Degalų kainos kyla, o logiško paaiškinimo tam nėra. Jei biržoje barelio kaina keliais procentais pakyla, degalinėse kainos kyla vos ne tą pačią akimirką. Nesvarbu, kad degalinių tinklai prekiauja kuru iš savo talpyklų, kurios buvo pripildytos visai kitokios kainos degalais. Nors šiuo metu dar nesiruošiame inicijuoti panašios akcijos, tarp draugų jau pasigirsta tokių norų“, – pasakoja „Audi“ klubo narys.

Dyzeliu varomų automobilių vairuotojų po Naujųjų metų laukia dar viena nemaloni staigmena. Padidinus dyzelino akcizą, litro kaina turėtų kilti apie 12 ct. Ričardas nesiima spėlioti, kiek tiksliai kainos padidės degalinėse.

„Nors padidėjusį akcizą perskaičiavę į litrą degalų gauname apie 12 centų padidėjimą, spėju, kad degalinių tinklai pasinaudos šia proga ir dyzeliną pabrangins kiek daugiau. Kiek tiksliai, spėlioti nesinori“, – remdamasis panašiais pavyzdžiais iš praeities svarstė R.Pūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius