-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Londono ir Frankfurto biržų susijungimo darbo neteks 1 250 žmonių

Frankfurto akcijų birža „Deutsche Boerse“ ir Londono vertybinių popierių birža (LSE) trečiadienį pranešė, kad dėl jų planuojamo susijungimo darbo neteks kas dešimtas darbuotojas. Tai esą leis per metus sutaupyti 450 mln. eurų.
Frankfurto akcijų birža
Frankfurto akcijų birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Minėtų biržų operatoriai ketina užbaigti savo susijungimą iki liepos. Šiuo sandoriu bus sukurta viena didžiausių biržų pasaulyje.

Pagal sutartas sąlygas „Deutsche Boerse“ akcininkai valdys 54,2 proc. naujosios kontroliuojančiosios įmonės kapitalo, o LSE akcininkams priklausys likę 45,8 procento.

LSE ir „Deutsche Boerse“ taps susijungusiosios grupės patronuojamosiomis įmonėmis. Grupei vadovaus dabartinis „Deutsche Boerse“ vadovas Carstenas Kengeteris.

„Valdybos mano, kad tam, jog būtų pasiekta išlaidų sinergija trečiaisiais metais po susijungimo, bendras darbuotojų skaičius bendroje grupėje turėtų sumažėti maždaug 1250“, – pranešė bendrovės, kurioms kartu dabar dirba kiek daugiau nei 10 000 žmonių.

Sandoriui reikalingas Europos Komisijos (EK) patvirtinimas ir kai kurie stebėtojai mano, kad Komisijai gali užkliūti įmonių užimamos pozicijos tam tikrų išvestinių finansinių priemonių rinkose.

Frankfurto ir Londono biržų operatoriai tvirtina, kad susijungimas bus sėkmingas neatsižvelgiant į kitą mėnesį Didžiojoje Britanijoje rengiamo referendumo dėl šalies ateities Europos Sąjungoje (ES) rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius