Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl palankių palūkanų normų Vokietija per 7 metus sutaupė 94 mlrd. eurų

Vokietijos vyriausybė 2008–2015 metais dėl palankių palūkanų normų ir, atitinkamai, mažesnių palūkanų išmokų sutaupė beveik 100 mlrd. eurų, rašo laikraštis „Die Welt“, cituojantis finansų ministerijos atsakymą į Žaliųjų partijos užklausą.
Vokietijos parlamentas Bundestagas Berlyne
Vokietijos parlamentas Bundestagas Berlyne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Pagal šį dokumentą vien 2008–2014 metais federalinės vyriausybės palūkanų išlaidos buvo 94 mlrd. eurų mažesnės, negu iš pradžių planuota.

Todėl žaliesiems atstovaujantis parlamentaras Svenas Christianas Kindleris mano, kad gerą Vokietijos biudžeto būklę lėmė ne geras vyriausybės darbas, o visų pirma palankios aplinkybės.

„Konsoliduojant Vokietijos biudžetą labiausiai nusipelnė ne federalinė vyriausybė, o Europos Centrinis Bankas (ECB)“, – pabrėžė jis.

S.Ch.Kindleris paaiškino, kad po finansų krizės pradžios ECB sumažino bazinę palūkanų normą iki beveik nulio. Be to, krizės laikotarpiu Vokietijos obligacijos euro zonoje buvo laikytos saugiu turtu, todėl vyriausybei teko mokėti mažiau palūkanų.

Jo teigimu, jau dabar aišku, kad 2015 metais Vokietijos vyriausybė dėl palankių palūkanų sutaupys dar 2,1 mlrd. eurų.

„Priešingai nei daugelis kitų valstybių, Vokietija dėl finansų krizės euro zonoje turėjo daug naudos“, – pareiškė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius