-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl prekybos karo su Kinija nukentėjusiems JAV ūkininkams – 16 mlrd. JAV dolerių pagalba

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie naują 16 mlrd. JAV dolerių vertės pagalbos priemonių paketą, skirtą padėti dėl prekybos karo su Kinija nukentėjusiems šalies ūkininkams.
Ūkininkas
Ūkininkas / 123rf.com nuotr.

„Kinija puolė ūkininkus, – pareiškė D.Trumpas reporteriams Baltuosiuose rūmuose. – Ketiname padėti mūsų ūkininkams ir jiems užtikriname tas vienodas sąlygas, kurios yra tokios svarbios.“

JAV valstybės vadovas ir vėl pabrėžė, jog 25 proc. importo muitus, kuriuos jis nustatė 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms, moka Kinija, nors ekonomistai sako, kad juos iš tiesų moka JAV bendrovės ir vartotojai.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas

„Dalis tų pinigų atiteks ūkininkams, nes norime jiems padėti tuo laikotarpiu, kai prekyba jų atžvilgiu yra labai nesąžininga“, – pareiškė D.Trumpas.

Žemės ūkio sekretorius Sonny Perdue pažymėjo, jog didžioji dalis lėšų bus panaudota tiesioginėms išmokoms žemės ūkio augalų ir gyvulių augintojams, o nedidelė dalis pinigų bus panaudota pirkti maistą, kuris skiriamas JAV pagalbos programoms, kaip antai maisto bankams ir mokyklos pietų programoms.

„Planu, apie kurį šiandien skelbiame, bus užtikrinta, kad ūkininkams netektų didžiausia Kinijos ir kitų prekybos partnerių nustatytų nesąžiningų atsakomųjų muitų našta“, – pareiškė S.Perdue per spaudos konferenciją.

„Ūkininkai veikiau rinktųsi prekybą, o ne pagalbą, tačiau nesant prekybos, jiems reikės šiokios tokios paramos“, – pridūrė jis.

Agresyvi muitų strategija, kurios laikosi D.Trumpas, Kiniją ir kitas šalis paskatino imtis atsakomųjų veiksmų, kuriais jos stengiasi Jungtinėms Valstijoms suduoti išties skaudų smūgį, todėl jos nusitaikė į JAV žemės ūkį.

Visų pirma taikiklyje atsidūrė sojos ir kiauliena, tačiau tiesioginis arba netiesioginis poveikis buvo padarytas daugeliui kitų žemės ūkio produktų.

Prekybos departamento duomenimis, JAV sojų eksportas į Kiniją 2018 metais krito 75 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius