Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl progresinių mokesčių – griežtas darbdavių „ne“

Profsąjungos gali būti paliktos už susitarimo su politinėmis partijomis borto, nes su progresinių mokesčių įvedimu ar pelno mokesčio didinimu nesutinka nei darbdaviai, nei politikai, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Nors antradienį darbo grupė suderino galutinį 2012-2016 metų Nacionalinio susitarimo projekto tekstą, kai kurių profesinių sąjungų atstovai abejoja, ar susitarimo turinys tenkins jų narius.

Sprendimą žadama paskelbti po profsąjungų koordinacinio centro posėdžio.

„Nedramatizuoju padėties, net jei darbuotojų interesus ginančios profsąjungos nuspręs iš susitarimo pasitraukti. Tuomet susitarimą darbdaviai pasirašytų su politinėmis partijomis“, – teigė Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas.

Pasak asociacijos „Investuotojų forumas“ vykdomosios direktorės Rūtos Skyrienės, jei profsąjungos nuspręs neprisidėti prie susitarimo, jos liks už borto.

Taip jos paliks politikams laisvas rankas, pavyzdžiui, keisti darbo santykius reglamentuojančius teisės aktus.

„Mes sutikome su daugeliu reikalavimų, bet akivaizdu, kad darbdavių organizacijos ir kai kurios politinės partijos niekada neįsipareigos siekti progresinių mokesčių.

Negalime sutikti ir su reikalavimu didinti pelno mokestį. Jei nori sulaukti socialinių gėrybių iš darbdavio, tai darbdavys turi turėti pelno – kitaip iš ko jis galės teikti tas socialines gėrybes“, – sakė investuotojų asociacijos vadovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius