Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl rūkymo darbe „ne pagal taisykles“ konditeris neteko 400 litų

Vienas cigaretės dūmas saldainių fabrike dirbančiam konditeriui Tomui pasirodė itin kartus. Jis jam kainavo 400 Lt, o bandymai skųstis darbdaviams atėmė iš vaikino ne tik kasmėnesines premijas, bet ir norą toliau dirbti.
Smilkstanti ant peleninės krašto palikta cigaretė
Smilkstanti ant peleninės krašto palikta cigaretė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tomas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) į 15min.lt kreipėsi norėdamas pasiskųsti esą neteisingu „Pergalės“ vadovų elgesiu. Jo teigimu, už menką nusižengimą buvo skirta per didelė bausmė.

Gegužės mėnesį Tomas, penkiomis minutėmis anksčiau pabaigęs savo darbą, nusprendė parūkyti. Dūmą vaikinas traukė neapsivilkęs specialaus apsauginio chalato, kaip nurodyta darbo taisyklėse, nes esą jų meistrė dar metų pradžioje nurodė eiti rūkyti be darbo ar apsauginių chalatų: „Galite eiti su maikute, galite nors nuogi, bet vilktis žalio/mėlyno chalato negalite.“

Ši nuobauda vaikinui kainavo maždaug 400 Lt – tokia suma buvo sumažintas konditerio gaunamas priedas prie atlyginimo.

Tuomet Tomas ryžosi dėl 400 Lt (kas sudaro maždaug penktadalį jo mėnesio pajamų) pasiskųsti „Pergalės“ vadovybei.

Tačiau šis žingsnis buvo dar brangesnis – nuo liepos mėnesio premijos vaikinas negauna visiškai. Vadovybė premijos nubraukimą motyvuoja tuo, kad papildomi pinigai gali būti skiriami už gerus darbo rezultatus atskiru įsakymu, tačiau įmonė to daryti esą neprivalo, kaip ir nurodyta darbo sutartyje.

Kreipėsi Tomas ir į Valstybinę darbo inspekciją. Pastarosios specialistai, atlikę tyrimą, nustatė tik tiek, kad tarp „Pergalės“ darbuotojo ir jo vadovų yra kilęs ginčas.

Artimiausiu metu vaikinas ketina paduoti prašymą, kad būtų sudaryta komisija darbo ginčams nagrinėti. Jam atrodo, kad bausmė tikrai yra per didelė, o nuo atlyginimo nubraukta premija verčia susiveržti diržus. Vaikinas neatmeta galimybės, kad paliks konditerio darbą saldainių fabrike.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius