-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl Šiaurės Korėjos embargo pažeidimo JAV įvedė sankcijas kelioms rusų ir kinų įmonėms

JAV Iždo departamentas trečiadienį paskelbė sankcijas Rusijos ir Kinijos įmonėms, nubaustoms už tai, kad pažeidė Šiaurės Korėjai taikomą ekonominį embargą, Vašingtonui siekiant toliau spausti Pchenjaną dėl jo branduolinės programos. Iždo departamentas apkaltino Kinijoje veikiančią „Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co“ ir jos filialą Singapūre „SINSMS Pte.“ suklastojus dokumentus, kad galėtų nugabenti alkoholio ir cigarečių į Šiaurės Korėją.  
JAV
JAV / „Scanpix“/AP nuotr.

Tie kroviniai, anot Iždo departamento, prisidėjo prie didžiulio masto „neteisėtos“ prekybos cigaretėmis, kasmet Pchenjano režimui atnešančios milijardą JAV dolerių pajamų.

Iždo departamentas į „juodąjį sąrašą“ taip pat įtraukė Rusijoje įsikūrusią įmonę „Profinet Pte.“. Ji kaltinama pažeidusi Jungtinių Tautų sankcijas, nes trijuose Rusijos rytuose esančiuose uostuose teikė uosto paslaugas, tokias kaip pakrovimas ir iškrovimas bei degalų papildymas, su Šiaurės Korėjos vėliavaa plaukiojantiems laivams.

Sankcijos taip pat paskelbtos „Profinet“ generaliniam direktoriui Vasilijui Kolčanovui. Anor Iždo departamento, jis „asmeniškai dalyvavo“ sandoriuose su korėjiečiais.

„Iždo departamentas primena laivybos pramonei, įskaitant vėliavos valstybėms, laivų savininkams ir operatoriams, įgulų nariams ir kapitonams, draudimo bendrovėms, brokeriams, naftos įmonėms, uostams, klasifikavimo paslaugų teikėjams ir kitiems, apie Šiaurės Korėjos laivybos keliamas rimtas grėsmes“, – rašoma departamento išplatintame pareiškime.

Nors pradėjo tiesiogines derybas su Pchenjanu, Vašingtonas toliau taiko Šiaurės Korėjai prekybos embargą, spausdamas ją nutraukti savo branduolinių ginklų ir balistinių raketų programas.

„Iždo departamentas toliau taikys esamas sankcijas Šiaurės Korėjai ir imsis veiksmų blokuoti ir įvardyti įmones, uostus bei laivus, dalyvaujančius neteisėtame krovinių gabenime ir užtikrinančius pajamų srautus DPRK (Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai)“, – trečiadienį sakė iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

„Pasekmės už šių sankcijų pažeidimą galios, kol bus visiškai ir patikrinamai įgyvendinta Korėjos pusiasalio denuklearizacija“, – pridūrė jis.

Antradienį Valstybės departamento atstovė spaudai Heather Nauert pareiškė, kad derybose su Pchejnanu daroma pažanga „teisinga kryptimi“. Tai ji sakė praėjus 11 savaičių po Singapūre įvykusio JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius