Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dešimtą pagal dydį Italijos banką perima laikini ECB administratoriai

Atsistatydinus daugumai „Banca Carige“ valdybos narių, Europos Centrinis Bankas (ECB) sunkumų slegiamo dešimto pagal dydį Italijos banko valdymą perdavė laikiniems administratoriams.
Banca Carige
Banca Carige
Temos: 2 Italija Bankas

ECB Priežiūros valdyba trečiadienį paskelbė, jog, atsistatydinus penkiems Italijos banko valdybos nariams, „buvo būtina paskirti laikinuosius administratorius, kurie vadovautų bankui ir stabilizuotų jo valdymą bei siektų priimti veiksmingus sprendimus, kuriais būtų užtikrintas ilgalaikis stabilumas ir atitiktis reikalavimams“.

Laikiniesiems administratoriams pavesta užtikrinti banko stabilumą atidžiai stebint jo padėtį, nuolat apie ją informuojant ECB ir prireikus „imantis veiksmų, kuriais būtų užtikrinta, kad bankas vėl tvariai atitiktų kapitalo reikalavimus“, pažymima euro zonos centrinio banko pranešime.

Vienas iš trijų laikinų administratorių yra italas Fabio Innocenzi, pasitraukęs iš „Carige“ generalinio direktoriaus pareigų, į kurias buvo paskirtas 2018 metų rugsėjį.

Laikinuosius administratorius savo ruožtu stebės trijų narių priežiūros komitetas.

ECB sprendimas dėl „Carige“ buvo priimtas po to, kai Italijos finansų rinkų priežiūros tarnyba „Consob“ trečiadienį nusprendė sustabdyti prekybą banko akcijomis.

Banko valdybai praėjusią savaitę nesugebėjus sutarti dėl kapitalo didinimo, o didžiausiai jo akcininkei – įmonių grupei „Malacalza“ – susilaikius nuo balsavimo, banko akcijų kursas smarkiai krito.

Genujoje įsikūręs bankas praėjusį mėnesį nesugebėjo akcininkus įtikinti pritarti pasiūlymui išleisti 400 mln. eurų vertės akcijų emisiją, numatytą gelbėjimo plane, kurio įgyvendinimą finansuoja Italijos bankai, siekiantys šalies bankų sektorių apsaugoti nuo dar vieno banko žlugimo rizikos.

Ši emisija buvo įtraukta ir į restruktūrizavimo planą, kuriam pritarė ECB.

Euro zonos centrinis bankas tiesiogiai prižiūri dešimtą pagal dydį Italijos banką, kuriam yra nurodęs baigti įgyvendinti kapitalo didinimo planą ir ieškoti galimybių susijungti su stipresniu partneriu.

Naujoji akcijų emisija, kuriai nebuvo pritarta, būtų buvusi jau ketvirtoji per penkerių metų laikotarpį, per kurį buvo kelis kartus pakeistas banko generalinis direktorius.

Dėl kilusios sumaišties „Carige“ akcijų kursas Milano biržoje per pastaruosius tris mėnesius krito beveik 90 proc. ir nesiekia nė vieno euro cento.

O tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch“ banko kredito reitingą spalį sumažino iki „CCC+“ ir nustatė neigiamą reitingo perspektyvą bei įspėjo apie „realią“ banko bankroto galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje