Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ būstinėje policija ieškojo galimo pinigų plovimo įrodymų

Tyrėjai penktadienį atliko kratas Vokietijos didžiausio banko „Deutsche Bank“ biuruose, ieškodami įtariamos pinigų plovimo įrodymų, pranešė prokurorai.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / Imago / Scanpix nuotr.

Reide dalyvavo Federalinės policijos BKA, finansų priežiūros tarnybos BaFin ir prokuratūros pareigūnai, sakoma pranešime.

Ši operacija susijusi su „banko pateiktais pranešimais apie įtartiną veiklą“, susijusią su pinigų plovimų, nurodoma „Deutsche Bank“ pranešime. Bankas pridūrė bendradarbiaujantis su tarnybomis.

Finansų dienraštis „Handelsblatt“ rašė, kad tyrėjų dėmesio centre atsidūrė prieš kelerius metus atlikta finansinė operacija, susijusi su Rifaatu al Assadu, Sirijos lyderio Basharo al Assado dėde.

R.al Assadas neturėjo „Deutsche Bank“ sąskaitos, bet institucija nurodė pervedusi pinigus Al Assadų šeimos nariams pagal techninį susitarimą su kitais bankais, sakoma laikraščio straipsnyje.

„Deutsche Bank“ pastaraisiais metais itin atidžiai stebima finansų priežiūros institucijų dėl įtartinų pervedimų.

BaFin 2021 metais paragino banko vadovybę suintensyvinti pastangas kovoti su pinigų plovimu.

2019 metais tyrėjai atliko kratas „Deutsche Bank“ būstinėse dėl pranešimo apie galimai neteisėtus pinigų srautus.

Frankfurte įsikūrusi bankininkystės grupė taip pat tiriama dėl korespondentinio banko vaidmens tvarkant banko „Danske“ padalinio Estijoje mokėjimus. Šis „Danske“ padalinys atsidūręs skandalo dėl 200 mln. eurų pinigų plovimo 2007–2015 metais centre.

Frankfurto prokurorams atlikus tyrimą „Deutsche Bank“ galiausiai sutiko sumokėti 13,5 mln. eurų baudą, nes laiku nepranešė apie įtartiną veiklą.

Vietos žiniasklaidai paskelbus pranešimų apie naujausias kratas, „Deutsche Bank“ akcijų vertė Frankfurto vertybinių popierių biržoje nusmuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius