-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ dokumentai patvirtina sąmokslą sidabro rinkoje

Dokumentai, kuriuos „Deutsche Bank“ atskleidė teismui nagrinėjus kolektyvinį ieškinį dėl manipuliavimo brangiųjų metalų kainomis, patvirtina, kad sidabro rinkoje buvo sudarytas sąmokslas, ir rodo, kad UBS, HSBC, „Bank of Nova Scotia“ ir kiti bankai manipuliavo sidabro kainomis, rašo agentūra „Bloomberg“.
„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne
„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atitinkami duomenys buvo pateikti dokumentuose, kuriuos „Deutsche Bank“ JAV teismui pateikė dėl ieškinio, kuris buvo sureguliuotas prieš aštuonis mėnesius. Bankas už pažeidimus tuomet sumokėjo 38 mln. JAV dolerių.

Kolektyvinį ieškinį Manheteno federaliniame teisme 2014 metais pareiškė privatūs asmenys ir įmonės, prekiavusios sidabro ir aukso ateities sandoriais. Trečiadienį ieškovai teismui pateikė papildomą prašymą, kuriame prašo leidimo pareikšti naują ieškinį, į kurį bus įtraukta daugiau kaltinimų ir daugiau atsakovų.

„Ieškovai gavo objektyvių įrodymų, įskaitant slaptus įvairių finansų įstaigų sidabro prekiautojų ir kursų teikėjų susirašinėjimus specialiose pokalbių programose, – rašoma prašyme. – Tai daug metų egzistavęs, gerai koordinuotas plataus masto sąmokslas siekiant manipuliuoti kainomis.“

Ieškovai tvirtina, kad „Deutsche Bank“ pateiktuose dokumentuose yra įrodymų, kad prekiautojai koordinavo sandorius ir kainas.

Iš pradžių ieškinys buvo pareikštas keturioms finansų įstaigoms – „Deutsche Bank“, UBS, HSBC ir „Bank of Nova Scotia“. Dabar ieškovai į atsakovų sąrašą taip pat nori įtraukti „Barclays“, „BNP Paribas Fortis“, „Standard Chartered“ ir „Bank of America“ padalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius