Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ planuoja išleisti akcijų, tikisi pritraukti 8 mlrd. eurų

Sunkumų patiriantis Vokietijos bankininkystės milžinas „Deutsche Bank“ sekmadienį pranešė planuojantis išleisti naujų akcijų ir pritraukti maždaug 8 mlrd. eurų.
„Deutsche Bank“ pastatas Londone
„Deutsche Bank“ pastatas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bankas numato išleisti beveik 690 mln. naujų akcijų, ir pirmenybė jas įsigyti bus suteikta esamiems akcininkams. Tokia emisija leis bankui surinkti „beveik tikslią“ reikiamą sumą, žurnalistams sakė banko vadovas Johnas Cryanas .

Naujoji akcijų emisija „padės mums pašalinti neapibrėžtumo šaltinį“, sakė banko vadovas, „bei padidinti pasitikėjimą mumis ... bei paskatinti klientus gilinti santykis su mumis“.

„Deutsche Bank“ taip pat ketina išlaikyti savo antrinį banką „Postbank“, kurį ilgą laiką ketinta parduoti, bei biržoje išplatinti dalį „Deutsche Asset Management“ padalinio akcijų. Vien tik šis padalinys yra vertinamas maždaug 8 mlrd. eurų. Tiesa, tam dar turi pritarti Vokietijos finansų rinkos priežiūros tarnyba „BaFin“.

Ateityje „Deutsche Bank“ banką ketinama perorganizuoti į tris padalinus – privačios bankininkystės, turto valdymo ir verslo bei investicinės bankininkystės.

„Deutsche Bank“praėjusiais metais patyrė 1,4 mlrd. eurų grynojo nuostolio. Bankas mėgina susidoroti su didžiulėmis baudomis, mažomis pajamomis ir veiklos restruktūrizavimo kaštais.

Vien tik ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį bankas patyrė 1,9 mlrd. eurų nuostolį. Daugiausia tam įtakos turėjo „Deutsche Bank“ susitarimas JAV sumokėti 7,2 mlrd. JAV dolerių naudą už jo vaidmenį 2008 metų finansų krizėje.

Frankfurte įsikūręs bankas praėjusį ketvirtį buvo privertas ketvirtadaliui darbuotojų sumažinti priedus prie atlyginimų, jau ir taip susiduriantis su problemomis dėl mažų palūkanų normų, griežtesnio reguliavimo ir didesnių kapitalo reikalavimų.

Neseniai Niujorko ir Didžiosios Britanijos finansų tarnybos „Deutsche Bank“ skyrė 630 mln. JAV dolerių baudą už įtariamą pinigų plovimą Rusijoje.

Dėl kilusių problemų „Deutsche Bank“ vadovas J.Cryanas pradėjo vykdyti sudėtingą restruktūrizavimo planą, kuriuo remiantis ketinama Vokietijoje uždaryti 200 banko padalinių ir atleisti maždaug 9 tūkst. iš apytikriai 100 tūkst. banko darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius