Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėvėti drabužiai pernai brango 20–30 proc., jų pardavėjai miestuose nebeišsitenka

Dėvėtų drabužių pardavėjai miestuose nebeišsitenka ir plečiasi į mažus miestelius.
Dėvėtų drabužių parduotuvės „Pasaulio drabužiai“ pardavėja Teresa pastaruoju metu pastebi išaugusį klientų susidomėjimą.
Dėvėtų drabužių parduotuvės „Pasaulio drabužiai“ pardavėja Teresa pastaruoju metu pastebi išaugusį klientų susidomėjimą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prekės iš antrų rankų Lietuvoje populiarios – kai kurie didmenininkai savo apyvartą pernai padvigubino, o dabar nespėja tenkinti klientų poreikio, bet pastebi, kad kylančios kainos atstumia pirkėjus, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Dėvėti drabužiai pernai brango 20–30 proc., tad jie tampa per brangūs ir lietuviai jų gali įpirkti vis mažiau, tačiau tikėdamiesi sutaupyti dėvėtos aprangos parduotuvių jie neaplenkia.

Lietuvoje dėvėtų drabužių poreikis nemažėja net jiems brangstant. Vilniuje veikianti įmonė „Sentauras“, kuri turi kelias savo mažmenines parduotuves, pernai jų pardavė šiek tiek daugiau negu užpernai, bendrovė „Eurobilis“ pernai pardavė 129 proc. daugiau prekių.

18 parduotuvių „Pasaulio drabužiai“ tinklą Lietuvoje turintis Albertas Palskis sako, kad dabar dėvėtų drabužių rinkoje jau yra didžiulė konkurencija ir išlieka tik tie, kurie sugeba įtikti klientams ir viską sukontroliuoti: gauti kokybiškų drabužių, išsinuomoti patalpas už nedidelę kainą, nustatyti geras prekių kainas, pasamdyti sąžiningus pardavėjus.

Anot jo, dėvėti drabužiai nuolat po truputį brangsta, buvo laikas, kai jie kainavo 4 litus už kilogramą, o dabar – 7 litus už kilogramą be PVM. „Pernai jie brango 40 centų už kilogramą – atrodo, juokas, bet kai veži pilnus vilkikus, tai juntama“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius