-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devyniose savivaldybėse nepatvirtinus programų gyventojai negali siekti paramos šiferio stogams keisti

Devynių krašto savivaldybių tarybos iki šiol nėra patvirtinusios asbesto turinčių gaminių šalinimo programų, todėl šių savivaldybių gyventojai negalės gauti paramos asbestinio šiferio stogams keisti, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Didžioji dalis pastatų Lietuvos kaimuose iki šiol dengti šiferiu, gaminamu iš asbesto
Didžioji dalis pastatų Lietuvos kaimuose iki šiol dengti šiferiu, gaminamu iš asbesto / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaimuose gyvenantys žmonės kitąmet galės pretenduoti į Europos Sąjungos piniginę paramą keičiant senus asbestinius stogus nauja danga. Paramos paraiškos bus priimamos nuo 2012 metų sausio 16-osios iki kovo 30 dienos.

Pasak „Lietuvos žinių“, į paramą galės pretenduoti tik tų savivaldybių gyventojai, kurios patvirtino asbesto turinčių gaminių šalinimo programas. Tačiau tokių programų dar neturi Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Kazlų Rūdos, Marijampolės savivaldybės, taip pat Joniškio, Kupiškio, Šakių ir Ukmergės rajonų savivaldybės.

Lietuvos kaimiškosiose vietovėse asbestiniu šiferiu yra dengta apie 80-90 proc. visų pastatų stogų. Inventorizuoti juos dar prieš keletą metų nutarė Vyriausybė, žadėdama finansinę paramą keičiantiesiems pavojingos dangos stogus. Gyventojai iki liepos galėjo kreiptis į merijas ir pateikti duomenis apie jiems priklausančių pastatų stogus. Tik taip jie galėjo tikėtis kokios nors paramos iš asbesto šalinimo programos. Tačiau net ir po to, kai gyventojai pateikė visus reikiamus duomenis, tikėtis paramos gali ne visi.

Anot Žemės ūkio ministerijos, asbestinio šiferio stogams keisti Lietuva gaus apie 60 milijonų litų.

„Į šią paramą galės pretenduoti žmonės, gyvenantys savivaldybių kaimiškosiose vietovėse, turinčiose ne daugiau kaip 6 tūkst. gyventojų. Bus kompensuojama iki 50 proc. išlaidų, bet ne daugiau kaip 10 tūkst. litų“, – sakė Žemės ūkio ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vilius Rekevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius