-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Grybauskaitė: nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčiai biudžeto skylių neužkamšys

Tarptautinio valiutos fondo siūlymais įvesti nekilnojamojo turto ir „žaliojo“ automobilių mokesčiais Lietuvos biudžeto skylės nebus užkamšytos, įsitikinusi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Be to, ji pabrėžia, kad kol nebus numatytas pensijų mažinimo kompensavimo mechanizmas naujų Seimo mokestinių sprendimų pasirašyti neketinanti.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Karolio Kavolėlio / BFL nuotr.

„Nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčiai eitų ne tiesiogiai į centrinį biudžetą, taigi jie negali būti iš viso svarstomi kaip biudžeto skylių kamšymas. Tokie mokesčiai yra diskutuotini, bet jie turi būti labai rimtai apsvarstyti ir tai nėra biudžeto skylių kamšymo priemonė. Ypač nekilnojamojo turto – tai visokių burbulų ir spekuliacijų nekilnojamojo turto rinkoje valdymas, bet ne biudžeto kaišymo mokestis“, – pirmadienį žurnalistams sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė taip pat akcentavo nenorinti „detaliai egzaminuoti“ viso komplekso priemonių, kol negavo galutinio pasiūlymo varianto. „Visas kompleksas priemonių kol kas yra svarstymo stadijos, todėl nenoriu jo detaliai egzminuoti. Kai matysiu galutinį variantą, tuomet spręsiu. Bet noriu priminti ir jau kalbėjau su ministru dar kartą, kad jokių papildomų sprendimų nepasirašysiu ir nepritarsiu, kol nebus įvykdyti ankstesni duoti įsipareigojimai, t. y. nuo liepos 1 d. apsispręsta dėl kompensacinio mechanizmo už pensijų sumažinimą“, – tvirtino prezidentė.

Kaip jau skelbta seniau, Lietuvoje kasmetę misiją surengę TVF ekspertai pasiūlė mažinti motinystės (tėvystės) išmokas, įvesti nekilnojamojo turto, „žaliąjį“ automobilių mokesčius. Prieš kurį laiką premjeras Andrius Kubilius teigė, kad automobilio mokestis galėtų sudaryti 100 Lt per metus.

Birželio pradžioje A.Kubilius yra pabrėžęs, kad automobilių mokestis šiuo metu yra tik svarstomas ir kad svarstant šio mokesčio įvedimą bus siekiama labiau neapmokestinti mažiausių pajamų ir seniausių automobilių savininkų.

Dabartinė Vyriausybė 2008 m. pabaigoje planavo įvesti automobilių mokestį, tačiau pasipriešinus liberalioms koalicijos partnerėms idėjos atsisakyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius