-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Diana Korsakaitė: nenukirtus papildomų radiatorių, renovacija neduos laukiamo efekto

Norint, kad už išteklius gyventojų mokama suma mažėtų, reikėtų diversifikuoti kurą ir gamybos šaltinius, sako Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.
Radiatorius
Radiatorius. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Savivaldybių politikai turi nuo kalbų pereiti prie darbų – diversifikuoti šildymui naudojamą kurą ar pereiti prie kitos kuro rūšies“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ teigia Kainų komisijos vadovė.

Ji pabrėžia, kad gyventojai turi būti savo bendros nuosavybės šeimininkai ir pareikalauti atsakomybės iš šilumos ūkio administratorių, prižiūrėtojų, kuriems kiekvieną mėnesį moka ne tokius ir mažus pinigus, kad šie atliktų jiems priskirtus darbus

„Antra, visiems susitarti ir susigrąžinti savo namo vidinių šildymo sistemų būklę į projektine, kad radiatorių kiekis ir vieta atitiktų suprojektuotą – nukirsti papildomus radiatorius balkonuose, terasose ar voniose, kas visam namui kainuotų galbūt 2–3 tūkst.Lt,o šildymo sąskaitos sumažėtų maždaug 30 proc.“ – sako Kainų komisijos vadovė.

Pasak D.Korsakaitės, Vilniuje iš maždaug 27 ct už kilovatvalandę PVM sudaro 2,3 ct, pastovioji dalis – 5 ct, o 20 ct keliauja tiesiai į Rusiją už dujas.

Kainų komisija, anot D.Korsakaitės, daro įtaką tik maždaug šeštadaliui kainos – pastoviai kainos daliai (į ją įeina įrenginių nusidėvėjimas, darbo užmokestis su socialiniais mokesčiais, eksploatacinės ir kitos sąnaudos).

D.Korsakaitės teigimu, praktiškai visos šiemet skirtingoms savivaldybėms nustatytos bazinės kainos yra 10–12 proc. mažesnės nei iki tol galiojusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius