Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03 /16:53

Didysis septynetas apsvarstė galimas politikos priemones prieš koronaviruso rizikas

Aukščiausi didžiojo septyneto (G7) šalių grupės finansų pareigūnai antradienį pareiškė esantys pasirengę pasitelkti „visas tinkamas politikos priemones“ siekdami, kad koronaviruso protrūkis nepakenktų ekonomikos augimui, po praėjusią savaitę pasaulio akcijų rinkas ištikusio nuosmukio.
Prancūzijoje – G7 užsienio reikalų ministrų susitikimas
G7 susitikimas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„G7 šalių finansų ministrai yra pasirengę imtis veiksmų, įskaitant deramas fiskalines priemones, kad būtų galima padėti reaguoti į viruso plitimą ir pagelbėti ekonomikai šiame etape“, – pareiškė grupė po telefoninės ministrų ir centrinių bankininkų konferencijos.

„G7 šalių finansų ministrai yra pasirengę imtis veiksmų, įskaitant deramas fiskalines priemones, kad padėtų reaguoti į viruso plitimą ir pagelbėtų ekonomikai šiame etape“, – pareiškė grupė po telefoninės ministrų ir centrinių bankininkų konferencijos.

„G7 šalių centriniai bankai ir toliau vykdys savo įgaliojimus, palaikydami kainų stabilumą ir ekonomikos augimą bei išlaikydami finansų sistemos atsparumą“, – rašoma parengtame pareiškime.

Pažangiausių pasaulio ekonomikų – Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos ir JAV – pareigūnai nepaskelbė jokių konkrečių ekonomikos palaikymo priemonių.

Pasak pranešimo, „G7 šalių finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai yra pasirengę toliau bendradarbiauti įgyvendinant savalaikes ir veiksmingas priemones“.

Įmonėms visame pasaulyje tenka susitaikyti su vyriausybių veiksmų, kuriais siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą, padariniais.

Tuo tarpu Kinijoje, kur įvyko viruso protrūkis, buvo uždaryti miestai ir sustabdyta dalis gamyklų.

Nerimas, kad krizė gali stiprėti, praėjusią savaitę nusmukdė akcijų rinkas, nors indeksai šią savaitę atsigavo viliantis, jog pareigūnai imsis veiksmų, pavyzdžiui, sumažins palūkanų normas ar pradės teikti neatidėliotiną finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius