-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia po Naujųjų į eurus iškeista suma – 90 tūkst. litų

Laukdami euro įvedimo, gyventojai išpirko skaičiuotuvus ir pinigų tikrinimo aparatus bei žymeklius, tikina prekybininkai, praneša „TV3 žinios“. Po Naujųjų žmonės suskubo keistis litų į eurus – į paštus ir banko skyrius nešė ir baltus centus, ir keliatūkstantines sumas.
Lietuvos pašto bendrovės vadovė Lina Minderienė ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius apžvelgė eurų keitimo klausimus.
Didžiausia po Naujųjų į eurus iškeista suma – 90 tūkst. eurų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žmonės, susirūpinę, kad nebūtų apgauti dėl euro įvedimo, išpirko skaičiuotuvus. Pavyzdžiui, prekybos centre „Iki“ jų šiemet parduota dvigubai daugiau.

Kaip televizijai sakė bendrovės atstovas žiniasklaidai Andrius Petraitis, gruodį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, skaičiuotuvų pardavimai išaugo 106 proc.

Apie augusius pardavimus praneša ir kanceliarinių prekių parduotuvių tinklas „Officeday“. Jo atstovė sakė, kad pastaruoju metu žmonės pirko daug skaičiuotuvų su valiutos konvertavimo funkcija, taip pat priemones, kurios padeda patikrinti, ar pinigai yra tikri. Pavyzdžiui, tam tikrų žymeklių, kuriais pažymėjus netikrus banknotus, jie patamsėja, o pažymėjus tikrus – žymė išnyksta.

„TV3 žinios“ taip pat pranešė, kad žmonių antplūdis paštuose ir banko skyriuose pranoko lūkesčius. Žmonės keitėsi ir baltus centus, ir itin dideles sumas. Pavyzdžiui, viename bankų didžiausia į eurus iškeista suma siekė 90 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius