Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia „Sodros“ skolininkė – „Kauno duona“

Atostogų metas stabdė skolų „Sodrai“ grąžinimą, ketvirtadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.
Duona
Duona / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keturių didžiausia „Sodros“ skolininkių skola perkopia milijoną litų.

Bendrovės „Kauno duona“ skola siekia 1,8 mln. litų, „Klaipėdos kranų“, turinčių 105 darbuotojus, – 1,5 mln. litų, Vievio paukštynas (381) – 1,3 mln. litų, o „Lelijos“ (1,242 tūkst.) – 1,2 mln.

Jei skolos kaupiasi „Sodrai“, verslo partneriams tai tarsi raudona šviesa, nes jei nėra pinigų mokesčiams sumokėti, nėra už ką ir atsiskaityti už prekes ar paslaugas.

Kitos į „Sodros“ skolininkių dešimtuką patenkančios įmonės: „Lithun“ – 996 tūkst. litų skola, „Lokys“ – 971 tūkst. litų, „WartaGlass Panevėžys“ (407 darbuotojai) – 788 tūkst. litų, „Aitra“ (101) – 683 tūkst. litų, „Mantinga“ (738) – 662 tūkst. litų, „Veeko“ – 655 tūkst. litų.

Bendrovės „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojo Romualdo Trumpos teigimu, vasarą skolos „Sodrai“ augo, nes įmonės mokėjo savo skolas. Tiesa, naujų skolų rugpjūtį sumažėjo, bet ilgesnių nei 30 dienų skolų padaugėjo.

Jei skolos kaupiasi „Sodrai“, verslo partneriams tai tarsi raudona šviesa, nes jei nėra pinigų mokesčiams sumokėti, nėra už ką ir atsiskaityti už prekes ar paslaugas.

„Senos skolos tampa dar senesnės ir labiau skubama gesinti naujai kylančius gaisrus. Deja, įmokų “Sodrai„ vėlavimo dažnumas yra vienas svarbesnių įmonių padėties blogėjimo požymių. Padėties pablogėjimą nulėmė padidėjęs skolų lygis paslaugų, statybos ir prekybos sektoriuose. Skolos mažėjo žemės ūkio, pramonės ir transporto įmonėse“, – sakė R.Trumpa.

„Sodros“ duomenimis, didžiausią įtaką skolai augti antrą ketvirtį turėjo išaugę uždarųjų akcinių bendrovių ir savarankiškai dirbančių asmenų vėluojantys mokėjimai.

Didžiąją dalį šių skolų sudaro probleminių įmonių skolos.

Šiuo metu skolininkai „Sodrai“ iš viso skolingi per 474 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius