Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji dalis į Rusiją krovinius gabenti skirtų ETMK leidimų bus skirta ekologiškesniems vilkikams

Didžioji dalis visus metus į Rusiją suteikiančių teisę važiuoti ETMK leidimų, siekiant kuo maksimaliau išnaudoti Rusijos skiriamą kvotą, kitąmet bus suteikta transporto priemonėms, kurios atitinka „Euro-5“ taršos standartą.
Vilkikų eilė
Vilkikų eilė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pasirinkome sprendimą, kad gautume kuo daugiau metinių leidimų, todėl paprašėme leidimų “Euro-4„ ir “Euro-5„ standartus atitinkančioms transporto priemonėms. Jei imtume visus leidimus, atitinkančius tik “Euro-5„ standartą, tai maksimaliai išnaudotume kvotą, tačiau tai būtų kliūtis kai kuriems vežėjams. Tačiau “Euro-5„ standartą atitinkančių priemonių Lietuvoje yra daugiau nei “Euro-4„“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė Susisiekimo ministerijos Kelių ir civilinės aviacijos departamento direktorius Šarūnas Baublys.

Anot jo, pasirinkus tokį sprendimą 2012 metais ETMK leidimų gabenti krovinius į Rusiją Lietuvos vežėjai gaus daugiau nei šiems metams.

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos prezidentas Algimantas Kondrusevičius teigia, kad pasirinktas optimalus leidimų paskirstymo variantas. Anot jo, pasirinkus tokį modelį vežėjams daugiau atsivers Rusijos rinka, tačiau varžytuvės dėl leidimų bus atkaklios.

„Konkurencija dėl leidimų bus didelė, nes parkas šiemet padidėjo ir atsinaujino, padaugėjo “Euro-5„ standartą atitinkančių vilkikų. O vertinant tai, kad tik pusė ETMK leidimų galioja Rusijoje, tai konkurencija bus smarki“, – sakė A.Kondrusevičius.

Jis pažymi, kad nors ETMK leidimų bus daugiau, tačiau tai nėra išsigelbėjimas, nes jų niekada nepakanka ir didžioji dalis krovinių į Rusiją toliau keliaus su dvišaliais leidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius