-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojoje Britanijoje – išpardavimų karštligė: milijonai žmonių jau naktį šturmavo parduotuves

Antrąją Kalėdų dieną Didžiojoje Britanijoje tradiciškai vyksta didysis metų išpardavimas. Šiemet pirkėjai prie parduotuvių būriavosi jau naktį, o parduotuvės praneša apie rekordinius skaičius, skelbia dailymail.co.uk.
Didžiojoje Britanijoje prasidėjo išpardavimai
Didžiojoje Britanijoje prasidėjo išpardavimai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurie pirkėjai prie parduotuvių į eiles stojo jau antrą valandą nakties, kad gautų galimybę pirmieji patekti į vidų ir išsirinkti pigesnes prekes. Kai kurios parduotuvės duris atvėrė jau 6 valandą ryto. Prognozuojama, kad trečiadienį išpardavimų akcijomis pasinaudos apie 10 milijonų pirkėjų, kurie išleis apie 3 milijardus svarų sterlingų – t.y. apie 4,8 milijonus svarų sterlingų per minutę. Taip pat prognozuojama, kad internetu bus užsisakyta prekių už 500 mln. svarų sterlingų.

Oksfordo gatvėje Londone, kuri laikoma geriausia vieta apsipirkti Didžiojoje Britanijoje, trečiadienį apsilankys keli šimtai tūkstančių pirkėjų. Čia atvyko ir nemažai turistų, daugiausia jų – iš Kinijos. Vienas žurnalistų kalbintas turistas iš šios šalies teigė, kad išpardavimų dieną čia pirkti labiau apsimoka nei Kinijoje, be to – bandymas įsigyti geriausias prekes su didžiausiomis nuolaidomis Oksfordo gatvėje pats savaime yra puikus potyris.

Vienos šioje gatvėje įsikūrusios parduotuvės „Selfridges“ savininkai teigė, kad per pirmą prekybos valandą trečiadienį buvo parduota prekių už 1,5 mln. svarų sterlingų – tai yra geriausi pardavimo skaičiai istorijoje. Įmonės interneto puslapis nesugebėjo atlaikyti milžiniško pirkėjų srauto ir tapo neprieinamas. Beje, parduotuvės atstovai teigė, kad apie 60-70 pirkėjų – vyrai.

Kai kuriuose prekybos centruose darbuotojai net nesugebėjo susitvarkyti su pirkėjų miniomis. Mančesterio „Trafford Centre“, kuriame pirkėjų šiandien užfiksuota daugiausia istorijoje, į pagalbą apsaugos darbuotojams atvyko policija. Kai kurios čia esančios parduotuvės net nesugeba pristatyti pakankamai naujų prekių – lentynos, vos atvežus naujus daiktus, akimirksniu lieka tuščios. Geidžiamiausios prekės buvo išpirktos praėjus vos kelioms minutėms po prekybos centro atidarymo.

Esekse esančio „Lakeside Shopping Centre“ darbuotojai į darbą buvo priversti ateiti trečią valandą ryto, nes čia susirinko tūkstančiai pirkėjų, kurie laukė, kol atsidarys parduotuvė.

Pirkėjai žurnalistams pasakojo, kad kai kuriose parduotuvėse jie ramiau apsipirkti galėjo tik kelias pirmas minutes po darbo pradžios – vėliau jas užtvindydavo minios žmonių, tad išsirinkti prekes buvo itin sudėtinga.

Londono transporto sistemos atstovai prieš šią didžiąją išpardavimų dieną baiminosi, kad nesugebės susitvarkyti su milžiniškais keleivių srautais. Situaciją dar pasunkino tai, kad metropoliteno vairuotojai kaip tik trečiadienį paskelbė 24 valandų streiką, reikalaudami dvigubo užmokesčio už darbą švenčių dienomis. Į kai kuriuos populiarius apsipirkimo rajonus trečiadienį važiuoja papildomi autobusai.

Tiesa, pastebima, kad parduotuvėms konkurenciją pastaruoju metu sudaro prekyba internetu – kai kurios internetinės parduotuvės didžiules nuolaidas paskelbė jau antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius