Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos įmonių vadovams akcijomis skiriamų premijų gali tekti laukti

Didžiosios Britanijos biržinių įmonių vadovams akcijomis ir kitais vertybiniais popieriais skiriamų premijų gali tekti laukti bent penkerius metus, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Frankfurto akcijų birža
Frankfurto akcijų birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai yra tik vienas iš pasiūlymų, kurie svarstomi atliekant Didžiosios Britanijos įmonių verslo valdymo kodekso peržiūrą. Iš 100 didžiausių įmonių, kurių akcijomis prekiaujama Didžiosios Britanijos biržose, nemaža dalis jau taiko šią nuostatą, tačiau maždaug trečdalis „šimtuko“ įmonių ir daugelis mažesnių organizacijų taiko trumpesnius premijų išmokėjimo atidėjimo terminus.

Atnaujinto kodekso projekte taip pat rekomenduojama formuojant valdybą atsižvelgti į etninės bei socialinės įvairovės aspektus. Be to, jame nustatyta apribota nepriklausomo valdybos pirmininko pareigybės apibrėžtis.

Įmonės pačios sprendžia, ar laikytis kodekso reikalavimų, tačiau nusprendusios jo nesilaikyti, jos turi paaiškinti tokio sprendimo priežastį, todėl dauguma įmonių, kurių akcijos įtrauktos į Didžiosios Britanijos biržų prekybos sąrašus, visgi renkasi laikytis šių nuostatų.

Kodeksą skelbia Didžiosios Britanijos finansinės atskaitomybės taryba (FRC).

Nauji premijų mokėjimo įmonių vadovams modeliai atsirado dėl vis didėjančio nepasitenkinimo dėl atlygio už įmonių vadovų ir kitų darbuotojų atliekamą darbą skirtumų.

Šimto didžiausių Didžiosios Britanijos biržinių įmonių vadovai uždirba vidutiniškai 160 kartų daugiau negu eiliniai darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius