Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dirbate mokytoju, gydytoju ar slaugytoju? Šiame Lietuvos mieste už kelionę į darbą jums gali priklausyti kompensacija

Panevėžio rajono savivaldybė, siekdama sudaryti palankesnes sąlygas įdarbinti kvalifikuotus specialistus, patvirtino atnaujintą pedagogų, gydytojų ir slaugytojų, kultūros ir meno, socialinių darbuotojų dalinių kelionės į darbą išlaidų kompensavimo tvarkos aprašą, rašo jp.lt.
Laisvės aikštė Panevėžyje
Laisvės aikštė Panevėžyje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dalinių kelionės į darbą išlaidų kompensaciją gauti sumažintas minimalus atstumas iki darbovietės. Lengvata priklausys darbuotojams, kurių faktinė gyvenamoji vieta nuo darbo vietos nutolusi daugiau kaip 5 km, iki šiol buvo 10 km.

Pagal naują tvarkos aprašą bus mokama dvigubai didesnė kompensacija visiems sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams, slaugytojams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams; kultūros ir meno įstaigų kultūros ir meno darbuotojams; socialinių paslaugų centro socialinių paslaugų srities darbuotojams ir slaugytojams, seniūnijų ir kitų įstaigų socialiniams darbuotojams, atsižvelgiant į atstumą iki darbo vietos.

Kai atstumas sudaro nuo 5 iki 16 km – 2 Eur už vieną darbo dieną; nuo 16 iki 26 km – 4 Eur už vieną darbo dieną; daugiau kaip 26 km – 6 Eur už vieną darbo dieną.

Šis Savivaldybės tarybos patvirtintas sprendimas įsigalios 2024 m. liepos 1 d. Jam įgyvendinti iki metų pabaigos reikės apie 50 tūkst. Eur Savivaldybės biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius