-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„DnB Nord“ banko grupei šiemet pelninga buvo tik investicijų valdymo veikla

Trečio pagal valdomą turtą Lietuvos komercinio banko „DnB Nord“ grupė pirmąjį šių metų ketvirtį pelno uždirbo tik iš investicijų valdymo veiklos, tuo tarpu bankinių operacijų, lizingo ir nekilnojamojo turto veikla buvo nuostolinga.
DnB NORD bankas
DnB NORD bankas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Grupė iš investicijų valdymo veiklos šiemet uždirbo 520 tūkst. litų grynojo pelno – 82,5 proc. daugiau nei pernai sausį–kovą, kai šios veiklos pelnas buvo 285 tūkst. litų, teigiama „DnB Nord“ pirmojo šių metų ketvirčio veiklos ataskaitoje.

Su investicijų valdymo veikla susijęs grupės turtas kovo pabaigoje buvo 6,118 mln. litų (2,1 proc. mažiau nei 2009-ųjų kovo pabaigoje), įsipareigojimai – 1,443 mln. litų (2,8 karto daugiau).

„DnB Nord“ banko grupė iš lizingo veiklos šiemet patyrė 3,784 mln. litų nuostolių – 11,3 proc. mažiau nei pernai sausį–kovą. Su lizingo veikla susijęs grupės turtas per metus sumažėjo 8 proc. ir kovo pabaigoje buvo 674,112 mln. litų, įsipareigojimai – 7,3 proc. iki 698,627 mln. litų.

Grupės nuostoliai iš nekilnojamojo turto tarpininkavimo šiemet, palyginti su pirmuoju 2009 metų ketvirčiu, sumažėjo 2,7 karto iki 82 tūkst. litų, dar 20 tūkst. litų nuostolių patirta iš nekilnojamojo turto valdymo, plėtros ir pardavimo veiklos.

Bendras „DnB Nord“ grupės grynasis nuostolis pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 58,124 mln. litų (pernai sausį–kovą – 53,699 mln. litų nuostolis), didžioji jo dalis teko nuostoliui iš bankinių operacijų – 53,11 mln. litų (pernai sausį–kovą – 48,296 mln. litų nuostolis).

„DnB Nord“ banko grupės turtas pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 2 proc. ir kovo pabaigoje buvo 12,062 mlrd. litų.

Grupei priklauso „DnB Nord“ bankas ir jo antrinės įmonės „DnB Nord lizingas“, „DnB Nord investicijų valdymas“, „DnB Nord būstas“ ir „Intractus“.

100 proc. „DnB Nord“ banko akcijų valdo Danijos bankas „Bank DnB Nord“, kurį veiklai Šiaurės Rytų Europoje įsteigė didžiausia Norvegijos finansų paslaugų grupė „DnB Nor“ ir Vokietijos finansų grupė „Nord/LB“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius