-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„DnB NORD“: Lietuvoje bus nurašyta 15 proc. paskolų

Trečias pagal valdomą turtą bankas Lietuvoje „DnB Nord“ gali nurašyti apie 15 proc. paskolų portfelio, mano banko vadovas.
DnB NORD bankas
„DnB NORD“ bankas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

„Manome, kad padėtis (blogųjų paskolų atžvilgiu) antrąjį pusmetį pablogės. Sunkumų turėsime ir 2010 metais. Šiuo metu kažkiek blogesnės kokybės yra apie 6 proc. visų mūsų paskolų. Manome, kad per visą (nuosmukio) ciklą bus nurašyta 15 proc. viso mūsų paskolų portfelio“, –interviu televizijai „Reuters“ pareiškė „DnB NORD“ vadovas Werneris Schillis.

W.Schillio prognozėmis, pradelstos paskolos šių metų pabaigoje gali sudaryti 9-10 proc. bendro „DnB Nord“ banko paskolų portfelio. Pasak jo, bankas steigia įmonę, kuri perimtų probleminį turtą – atsigavus rinkai jis būtų parduotas. Banko vadovo vertinimais, įmonė valdytų apie pusę viso turto portfelio.

W.Schillis teigia manąs, kad ūkis pasieks dugną vėliau šiais metais, o atsigauti pradės šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje.

„Jeigu Latvija devalvuos, devalvuoti galbūt gali tekti ir Lietuvai. Vis dėlto manau, kad Lietuva turi šansų išgyventi, net jei Latvija turėtų tam tikrų problemų“, – pareiškė W.Schillis.

Pasak jo, akcininkai nepraranda susidomėjimo Baltijos regionu: „Visi jie čia praeityje investavo daug pinigų ir užsidirbo daug pinigų. Manau, pelno bus gaunama jau 2011 metais.“

Lietuvą, kaip ir šalis kaimynes Estiją bei Latviją, šiemet alina gili recesija, o nedarbo lygis auga. Bankų, tarp kurių dominuoja Skandinavijos kapitalas, nuostolis iš paskolų, prognozuojama, didės.

Lietuvoje taip pat veikia Skandinavijos kapitalo bankai „Swedbank“, SEB, „Nordea“ ir „Danske“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius