-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarkietis negali atsiimti „Western Union“ perlaidos iš JAV: teks vykti net į Vilnių

15min skaitytojas Pragiedrulis susidūrė su problema – jam artimieji iš JAV per „Western Union“ siuntė piniginę perlaidą, kurios vyras negali pasiimti, nes ji yra doleriais, o ne eurais. Todėl Jurbarko gyventojui dabar teks sukarti 210 kilometrų – iki keityklos, kuri perlaidą doleriais gali konvertuoti į eurus.
 „Western Union Lietuva“ atidarė savo pirmąjį Klientų aptarnavimo padalinį
„Western Union Lietuva“ atidarė savo pirmąjį Klientų aptarnavimo padalinį / „Western Union Lietuva“ nuotr.

„Turėjau gauti iš JAV piniginę perlaidą doleriais, kuri buvo išsiųsta per „Western Union“. Atrodė, kad nieko ypatingo, nes dar rugsėjo mėnesį rajoninio miesto pašto skyriuje atsiėmiau tokią pačią perlaidą doleriais. Deja, atvykus į tą patį pašto skyrių, man pasakė, kad tokio perlaidos numerio iš viso nėra“, – istoriją pasakoti pradėjo vyras.

Iš JAV doleriais perlaidą gavęs Pragiedrulis jos atsiimti nuėjo į Lietuvos paštą. Tačiau bendrovės filiale sužinojo, kad perlaidos paštininkė jam neišmokės. Paaiškėjo, kad Lietuvos paštas išmoka perlaidas tik nacionaline valiuta, taigi eurais, todėl vyras liko nieko nepešęs.

Pragiedrulis skambino į „Swedbank“, tačiau ten sužinojo, kad nuo spalio pirmosios bankas su „Western Union“ nebedirba.

„Deja, realybė tokia, galų gale, prisiskambinau ir sužinojau, kad doleriais siuntą Lietuvoje galiu atsiimti šiuo metu tik vienoje vietoje: valiutos keitykloje Vilniaus autobusų stotyje. Vadinasi, man reikia važiuoti 210 kilometrų iki Vilniaus, kad atsiimčiau savo piniginę perlaidą doleriais! Dar vienas absurdas, artėjant Lietuvos 100-mečiui?“ – klausė vyriškis.

Tačiau kitos išeities jis, panašu, neturi ir ketina artimiausiu metu važiuoti į Vilnių. Mat, mėnesį neatsiėmus perlaidos, ji bus anuliuota, ir Pragiedrulis liks be pinigų.

„Western Union“ 15min patvirtino, kad perlaidą doleriais galima atsiimti ne visur.

„Šiuo metu Lietuvoje „Western Union“ pinigines perlaidas galima atsiimti USD doleriais tik „CurrexPrime“ partnerių valiutų keityklose“, – informavo bendrovės Komunikacijos vadovė Lietuvoje Ilona Žibikienė.

Kaune, Klaipėdoje ir Vilniaus rajone tokių keityklų yra vos po vieną, o Vilniuje – 7.

„Lietuvos pašto skyriuose pavedimai išmokami tik nacionaline valiuta, t.y. eurais. Atsiprašome už iškilusius nepatogumus. Esant klausimams dėl paslaugų, rekomenduojame susisiekti su mūsų įmonės klientų aptarnavimo centru“, – paaiškino I.Žibikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius