Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas: susitarimas su Kinija jau arti

JAV prezidentas Donaldas Trumpas viliasi, kad Federalinio rezervo sistema (FRS) jau baigė palūkanų normų didinimo ciklą, ir tikina, kad susitarimas su Kinija dėl prekybos jau labai arti.
Donaldas Trumpas Vietname
Donaldas Trumpas Vietname / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, dabar pas mus nebus [pinigų politikos] griežtinimo“, – pareiškė jis interviu televizijos tinklui „Fox Business Network“.

Interviu bus parodytas vėliau penktadienį, tačiau agentūrai „Bloomberg“ pavyko iš anksto susipažino su jo turiniu.

Pasak D.Trumpo, JAV ir Kinijos derybos dėl prekybos vyksta be ypatingų sunkumų ir galimas susitarimas „padarys labai didelį poveikį, galbūt didesnį, negu yra įprasta manyti“.

„Manau, esame labai arti [susitarimo]. Tai nebūtinai reiškia, jog mes jį pasieksime, bet manau, jog esame labai prie jo priartėję“, – pareiškė JAV valstybės vadovas.

Trečiadienį paskelbtos FRS vadovų prognozės parodė, kad 2019 metais bazinė palūkanų norma Jungtinėse Valstijose nebus didinama, o 2020 metais greičiausiai bus padidinta, bet tik vieną kartą.

Kitaip negu jo pirmtakai, D.Trumpas savo pareiškimuose, interviu ir įrašuose socialiniame tinkle „Twitter“ nuolat daro spaudimą JAV centriniam bankui, nes mano, kad palūkanų normų didinimas kelia grėsmę JAV ekonomikos augimui.

Tačiau paklaustas apie daromą poveikį FRS, JAV prezidentas atsakė nemanąs, kad jis kaip nors įtakoja centrinio banko sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius