Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Donecko liaudies respublikos“ vadeivos sukūrė schemą pinigams iš Rusijos pasiimti

Okupuotos „Donecko liaudies respublikos“ teritorijos gyventojai, tarp jų – ir kovotojai, dabar gali gauti pinigines išmokas pagal specialią schemą, kurioje veikia rusiškos įmonės, praneša RBK.
Doneckas
Doneckas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pervedimai yra vykdomi per mokėjimų sistemą, pavadinimu „Anelik“, ir rusiškus bankus, daugiausia „Promsvyazbank“ ir „Transcapitalbank“.

Nuo kovo 31 dienos okupacinės valdžios Donecke įkurto banko padaliniai pradėjo teikti finansines paslaugas – klientams leidžiama gauti ir siųsti pinigus į Rusiją.

Piniginiai pervedimai vyksta per sistemą „Anelik“, kuri priklauso rusiškam bankui „Anelik RU“.

Klientas turi nurodyti ne savo adresą Donecke, o kompanijos „Bankomatika“ adresą Rostove prie Dono. Tokia informacija buvo nurodyta save pasiskelbusios vietos Finansų ministerijos puslapyje. Informacija vėliau buvo pašalinta.

Praėjus valandai po to, kai pinigai yra išsiunčiami iš Rusijos, pinigus galima atsiimti „Donecko liaudies respublikos“ Centriniame respublikiniame banke, RBK patvirtino du Donecko gyventojai, kurie jau pasinaudojo tokia paslauga.

Įmonė „Bankomatika“, gavusi instrukciją apie pervedimą, apie tai informuoja banką ir prašo išduoti konkrečią sumą tam tikram asmeniui.

„Grynieji pinigai kasdien nėra vežiojami per sieną. Kiekviena įmonė juos išduoda iš savo sąskaitos, o mėnesio pabaigoje sumos yra kompensuojamos“, – pasakojo šaltinis.

„Donecko liaudies respublikos“ tariama Finansų ministerija publikavo tokių finansinių punktų Maskvoje ir 56 regionuose sąrašą. Kai kurie adresai Maskvoje (iš viso jų 35) sutampa su bankų „Promsvyazbank“ ir „Transcapitalbank“ filialais, kuriuose yra „Anelik” punktai.

Maskvos priemiesčiuose punktų adresai sutampa su „Promsvyazbank“, kiek mažiau jų yra „Transcapital“ ir šiek tiek „Čeliabinvestbank“.

„Anelik“ turi kur kas daugiau bankų partnerių, tarp jų ir „Uralsib“, „SDM-Bank“, Kariuomenės-pramonės bankas, tačiau nė vienas jų biuras pinigų į „Donecko liaudies respubliką“ nepriima.

„Bankomatika“ ir „Anelik“ nepatvirtino, kad tokia schema egzistuoja.

„Mokėjimo sistema „Anelik“ „Donecko liaudies respublikoje“ neveikia, – sakė „Anelik RU“ banko atstovas. – „Bankomatika“ yra standartinis mokėjimo sistemos „Anelik“ dalyvis, kuris išmoka pervedimus fiziniams asmenims ir priima pervedimus iš fizinių asmenų savo punkte Rostove prie Dono.“

Rublių pervedimas į „Donecko liaudies respubliką“ Vakarų gali būti laikomas kaip Rusijos parama šioms teritorijoms.

2014 metų lapkritį centrinė Ukrainos valdžia Donecką ir Luhanską atkirto nuo bendros finansinės   sistemos.  Po kelių išpuolių prieš bankus ir inkasatorius, ten buvo uždaryti visi Ukrainos bankų padaliniai, teritorijas paliko net ir rusiški bankai, nustojo veikti bankomatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius