-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai atlygins didesnę žalą, bet kilstelės ir įmokas

Finansų ministerija, atsižvelgdama į Teisingumo Teismo sprendimus dėl neleistinų neturtinės žalos dydžio ribojimų, inicijuoja Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo pakeitimus, kuriems įsigaliojus didės privalomojo draudimo įmokos.
Pinigai
Pinigai / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Draudimas

Kaip rašo „Verslo žinios“, ministerija prognozuoja, kad gali didėti ne tik draudimo įmokos, bet, tikėtina, sulėtės žalos atlyginimo nukentėjusiems tretiesiems asmenims procesas, nes gali kilti daugiau ginčų dėl neturtinės žalos dydžio nustatymo ir didėti teismų darbo našta.

Pasak draudimo bendrovės „If P&C Insurance AS“ Lietuvos filialo direktorės ir Lietuvos draudikų asociacijos tarybos pirmininkės Žanetos Stankevičienės, šie pokyčiai didins draudikų prisiimtą riziką: „Bet kiek ji didės ir kaip tai paveiks ne gyvybės draudimo paslaugų kainodarą, pasakyti dar anksti. Pirmiausia, tai priklausys nuo neturtinės žalos skaičiavimo metodikos. Kitas veiksnys, kuriuo vadovausis draudimo bendrovės, bus teismų sprendimai bylose, susijusiose su neturtinės žalos atlyginimu“.

Siekiant, kad būtų išvengta neigiamų pasekmių ar jos būtų mažesnės, numatoma patvirtinti Eismo įvykio metu padarytos neturtinės žalos apskaičiavimo rekomendacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius