-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai: daugiabučiams daugiausiai žalos padaro vandentiekio avarijos

Draudimo bendrovės BTA specialistai teigia, kad 85 % visų žalų daugiabučiuose namuose sudaro vandentiekio avarijos. Daugiausia tokių avarijų esą įvyksta sovietmečiu statytuose daugiabučiuose.
Vanduo
Vanduo / LŽ nuotr.

„Labiausiai susirūpinti turėtų 1970-1989 metais ir 2000-2010 metais statytų namų butų savininkai. Minėtų metų statybos butuose registruojama atitinkamai 56 % ir 25 % visų turto žalų, tarp kurių daugiausiai su vandentiekio sistemos gedimais susiję įvykiai”, – sakė BTA filialo Lietuvoje Turto draudimo vadovaujančioji specialistė Dalia Strazdienė.

Vidutinė dėl vandentiekio nelaimių kompensuojama suma sudaro apie 1800 Lt, tačiau gyventojų, kurie buto įrengimui naudojo geresnės kokybės, brangesnes apdailos medžiagas ir elementus, nuostoliai neretai siekia ir 15 tūkst. Lt. Nuosavuose namuose gyvenančių žmonių turtui vandentiekio avarijos padaro didesnę žalą, o vidutinė išmoka yra apie 2800 Lt.

„Pastaruoju metu vis daugiau atvejų, kai užpilamas ne vienas ir ne du kaimynai, o keli aukštai, net rūsys. Nuostoliai tokiu atveju būna labai dideli“, – kalbėjo D.Strazdienė.

Vandentiekio avarijos gali nutikti bet kuriuo metų laiku, tačiau didesni nuostoliai pastebimi vasaros ir rudens mėnesiais. Vasarą gyventojai nespėja laiku reaguoti į problemą dėl atostogų, o rudenį padažnėja avarijų šildymo sezono pradžioje, kai dėl profilaktinių šildymo sistemų patikrinimų sutrūkinėja radiatorių jungtys, vamzdžiai ar kitos šildymo sistemos dalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius