Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai įspėja, kad atodrėkis šiemet gali kainuoti milijonus

Viena didžiausių Baltijos šalyse draudimo bendrovė „If“, artėjant atšilimui, ragina gyventojus valyti sniegą nuo stogų ir ruoštis galimiems potvyniams, nes ypač didelis sniego kiekis pradėjęs tirpti, gali atnešti milijoninius nuostolius, teigiama „If P&C Insurance AS“ išplatintame pranešime spaudai.
Kelias žiemą
Kelias žiemą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Labiausiai rizikuoja daugiabučių su plokščiais stogais gyventojai ir netoliese linkusių išsilieti upių gyvenantys žmonės, todėl juos raginame iš anksto rūpintis savo turto saugumu ,“– sako draudimo bendrovės „If“ žalų centro vadovas Audrius Smaliukas.

Specialistai teigia, kada sparčiai tirpstantis gausus sniegas yra tikras išbandymas ne tik senai ar nekokybiškai stogų dangai, tačiau ir pačiai stogo konstrukcijai, todėl gyventojai, norėdami išvengti nuostolių, turėtų patys pasirūpinti sniego nuo stogų nuvalymu.

Pasak A.Smaliuko, svarbu, kad sniegas nuo stogų būtų kasamas laikantis saugumo reikalavimų: namas būtų aptvertas įspėjamąja juosta, nebūtų dirbama arti stogo krašto ar bandoma patiems šalinti varveklius. Nors ir stogo nuvalymu ir varveklių pašalinimu turėtų pasirūpinti namo administratoriaus įmonė, tačiau, akivaizdu, kad pasirūpinti visais daugiabučiais vienu metu yra praktiškai neįmanoma, todėl sniego valymu nuo stogo turėtų pasirūpinti patys gyventojai. 

Taip pat šiemet žymiai didesnius nuostolius gali sukelti ir šalies upėse prasidėjęs ledonešis bei potvynis. Anot draudikų, sunerimti turėtų ne tik Pamario, tačiau ir šalia kitų išsisilieti linkusių upių gyvenantys žmonės.

„Nereikėtų laikyti vertingų daiktų rūsiuose, o prasidėjus atodrėkiui stengtis automobilius ar žemės ūkio techniką statyti aukštesnėse vietose. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas trąšų, kuro atsargoms, kurios išsilieję gali užteršti aplinką, gruntinius vandenis ir taip sukelti pavojų žmonių sveikatai“– sako A.Smaliukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius