-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai nepadengia visos patirtos neturtinės savo klientų padarytos žalos

Kiekvienas vairuotojas privalo apdrausti savo automobilį, tačiau nelaimės atveju draudikų pažadai atlyginti šimtatūkstantinę žalą susitraukia iki kelių tūkstančių.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Dabar draudikai atlygina ne daugiau kaip 8,6 tūkst. litų per eismo įvykį patirtos neturtinės žalos, pirmadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Draudimo priežiūros komisija tvirtina, kad jokių pažeidimų nėra. Esą, jeigu draudikai turėtų padengti visą patirtą neturtinę savo klientų pridarytą žalą, jie būtų priversti branginti savo paslaugas.

Pagal Europos Sąjungos (ES) teisę ši suma negali būti ribojama, tačiau Lietuva nepaiso europinių nuostatų. Šią padėtį gali pakeisti viena transporto įmonė, kuri teisybės jau ieško Strasbūre. Neabejojama, kad, pavykus laimėti bylą, nuosprendis gali pakeisti draudimo rinką.

Lietuvos įstatymus ir ES direktyvas išstudijavęs advokatas Marius Liatukas atkreipia dėmesį, kad Europos Teisingumo Teismas yra suformavęs praktiką, kad ES teisė draudžia valstybėms narėms kokiais nors būdais riboti išmokų dydžius, įtvirtintus direktyvose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius