-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai: šiemet gaisrų sezonas prasidėjo gerokai anksčiau

Draudimo bendrovės ekspertai atkreipė dėmesį, kad šiemet gerokai anksčiau padaugėjo gaisrų. „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas dabartinį metą vadina itin rizikingu. Mat žmonės ankstyvą rudenį bando šildytis netikusiais prietaisais, o šie tampa gaisrų ir didelių nuostolių priežastimi.
Gaisras
Gaisras, per kurį žuvo du žmonės / 15min.lt skaitytojo Alvydo D. nuotr.

„Jau gavome daug klientų pranešimų apie sudegusius namus ir butus – tai didžiulės žalos padarę įvykiai. Ankstyvą rudenį koją kiša atvėsę orai ir neįjungtas šildymas: žmonės, įmonės, remontą atliekantys meistrai pradeda šildytis primityviais būdais“, – pasakojo Gytis Matiukas.

Draudikai primena, kad prieš prasidedant šaltajam sezonui būtina patikrinti ir išvalyti krosnis, kaminus, dūmtraukius bei paruošti krosnis, krosneles, židinius nuolatiniam žiemos kūrenimui.

Taip pat jis atkreipia dėmesį, kad atvėsę orai skatina imtis laikinų šildymo būdų, kurie  neprižiūrimi padaro labai daug žalos. Užkurta krosnelė, be priežiūros paliktas elektrinis radiatorius, šildymui naudojama dujinė orkaitė ir kiti sprendimai tampa gaisrų priežastimi.

Pasak žalų valdymo eksperto, gaisro priežastys būna ir visai „nekaltos“. Kaip pavyzdį jis pateikė prieš porą savaičių sudegusius du itin prabangius butus, kur gaisrą sukėlė namo stogą remontavę statybininkai. Žalai atlyginti rezervuota virš milijono litų.

Draudikai primena, kad prieš prasidedant šaltajam sezonui būtina patikrinti ir išvalyti krosnis, kaminus, dūmtraukius bei paruošti krosnis, krosneles, židinius nuolatiniam žiemos kūrenimui. Per ilgą laiką susidarę suodžiai turi būti išvalyti, kad neužsidegtų ir patys nesukeltų gaisro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius