Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikų pelno šuolį lėmė mažėjusios draudimo išmokos

Lietuvoje įregistruotų draudimo įmonių pelno augimą lėmė sėkminga investicinė veikla ir sumažėjusios draudimo išmokos. Šių metų sausį-rugsėjį draudimo įmonių pelnas išaugo 6 kartus nuo 13,9 mln. litų iki 83,8 mln. litų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Draudimas

„Tokio dydžio pelną, beveik prilygstantį rekordiniam 2009 metų to paties laikotarpio pelnui, lėmė sėkmingos investicijos, be to, ir draudimo įmonių pagrindinė veikla – draudimas – buvo pelninga“, – teigė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Riziką ribojančios priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šalčius.

Lietuvos draudimo brokerių įmonių asociacijos prezidentas ir „Aon Baltic“ direktorius Giedrius Kazlauskas taip pat teigė, kad pelno augimą paskatino investicinės veiklos gerėjimas ir išmokų mažėjimas. Tačiau, pasak jo, išlaidų mažėjimas neturėjo įtakos ne gyvybės draudimo bendrovėms.

„Tačiau vis dėlto galima daryti išvadą, kad bent jau išlaidų sumažėjimas neturėjo įtakos ne gyvybės draudimo įmonių didesniam pelningumui, nes draudikų išlaidos netgi 12 mln. litų išaugo. Didėjo ir komisiniai, ir filialų valdymo, ir administracinės išlaidos. Nematyti jokio taupymo“, – teigė G.Kazlauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius