-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Draudimas išvežti medieną iš Baltarusijos atsilieps šalies perdirbėjams

Draudimas išvežti medieną iš Baltarusijos skatina perdirbėjus dar daugiau investicijų nukreipti į šią šalį ir kelia abejonių dėl gamybos, kurioje naudojama baltarusiška žaliava, planų Lietuvoje. Prieš savaitę Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad nuo 2016 metų draudžiama parduoti medienos žaliavą už šalies ribų, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".
„Malkų įlankos terminalas“ nuo šiol galės priimti daugiau grūdų
Mediena / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Bendrovės „Metalo prekyba“ prezidentas Jurgis Čepulis, susijęs su granulių gamyklos, kurioje žadama naudoti baltarusišką medieną, statyba, tokio pareiškimo nesureikšmina: „Nieko nebus, tai tik pagąsdinimas. Išvežti rąstus, kurių skersmuo viršija 15 centimetrų, gal ir gali būti uždrausta. Tačiau popiermedžiai, kurių skersmuo mažesnis nei 10 centimetrų, kitos atliekos, tikrai bus leidžiamos išvežti, nes baltarusiai neturės jų kur dėti“.

Užtat „Ollex“ vadovas Olegas Radionovas, planuojantis už daugiau kaip 2 mln. eurų (7 mln. litų) statyti granulių gamyklą Vijoje, Gardino srityje, neabejoja, kad draudimas realus. Anot jo, Baltarusijoje geros medienos ima trūkti. Anksčiau stačią mišką buvo galima pirkti kirtimui, šiemet tokių kirtimų apimtis sumažinta perpus, o kitąmet jų veikiausiai nebeliks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius