Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimas prekiauti savaitgaliais nepaveikė Lenkijos parduotuvių apyvartos

Lenkijoje uždraudus prekybos tinklams prekiauti sekmadieniais, jų apyvarta nesumažėjo, portalui pb.pl teigia Lenkijos prekybos rūmų prezidentas Waldemaras Nowakowskis.
„Biedronka“ parduotuvė
„Biedronka“ parduotuvė / biedronka.pl nuotr.

Įstatymas, kuriuo apribota prekyba, Lenkijoje įsigaliojo kovo 1 dieną.

„Prekybos tinklų pajamos pastaraisiais mėnesiais nesumažėjo. Laisvi sekmadieniai neturėjo neigiamo poveikio apyvartoms“, – informavo W.Nowakowskis.

Jis pripažino, kad prekybos tinklai ėmėsi naujų taktikų – išpardavimai skelbiami šeštadieniais, pirkėjams primenama, kad jie turėtų apsipirkti prieš sekmadienį, kuomet to padaryti jie negalės. Pasak W.Nowakowskio, neigiamą finansinę įtaką pajuto tik prekybos centrai, juose mažesnės parduotuvės sulaukia mažiau klientų.

Lenkijoje kovą įsigaliojęs draudimas prekybą leidžia tik pirmą ir paskutinį mėnesio sekmadienį. Draudimas netaikomas kepykloms, saldainių parduotuvėms, ledainėms, degalinėms, gėlininkams, suvenyrų parduotuvėms, laikraščių ar bilietų kioskams, tabako pardavėjams ir lošimus organizuojančioms įmonėms.

Jei Lietuviai nori į Lenkiją važiuoti apsipirkti sekmadienį, jie tą turėtų daryti rugpjūčio 26 d., rugsėjo 2 ir 30 dienomis, spalio 7 ir 28 dienomis, lapkričio 4 ir 25 dienomis, o gruodį prekiauti draudžiama bus tik vieną sekmadienį – gruodžio 9 d.

Kitąmet draudimas Lenkijoje dar labiau griežtės – bus leidžiama prekiauti tik paskutinį mėnesio sekmadienį, išskyrus balandį ir gruodį. O nuo 2020 m. bus draudžiama prekiauti visais sekmadieniais, išskyrus 7 kartus per metus, prieš šventes.

Panašius draudimus įvesti svarstoma ir Lietuvoje, o prekybininkai įspėjo, kad prekės dėl to brangs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius