Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo rinka stiebsis į viršų

Draudimo paslaugų rinkoje nemaloniausios tendencijos gali užklupti vežėjus, kurie labiausiai pajus tai, kas vadinama „spaudimu kaina“.
Avarijos vietoje
Draudimo įmonių vadovai teigia, kad kasko draudimas augs 10 proc. / Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Draudimas

Kita vertus, įkainių kėlimą stabdys ribotos klientų galimybės mokėti, o bendrai draudimo rinka, nors makroekonominės prognozės ir kuklesnės, stiebsis į viršų ir šiemet, pažymi ne gyvybės draudimo įmonių vadovai, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Per sunkmetį gerokai susitraukusi draudimo rinka 2011-aisiais, palyginti su 2010 metais, pasistiebė beveik dešimtadaliu, o augimą užtikrino sparčiau didėjusi ne gyvybės draudimo apimtis.

„Praėję metai, palyginti su 2010-aisiais, buvo aiškaus atsigavimo metai, nors rinkoje buvo jaučiama ir tam tikra turbulencija. Draudimo kainos „vaikščiojo“, bet bendras kilimas buvo jaučiamas. Tikime, kad ši augimo tendencija išliks ir 2012 m., todėl prognozuojame ambicingą augimą, tačiau galimi pokyčiai euro zonoje gali viską pakoreguoti“, – optimizmo nestokoja, bet kartu ir saugiklius įjungia „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

„Nors 2012 metų Lietuvos ūkio ir bendrojo vidaus produkto prognozės nėra optimistinės, tačiau pagrindo trauktis draudimo rinkai ar atskiroms jos šakoms nėra. 2011-ųjų tendencijos – nuosaikus augimas – vyraus ir šiemet. Tai lems vis dar ganėtinai maža bendra draudimo skvarbą“, – pažymi „Ergo Lietuva“ generalinis direktorius Saulius Jokūbaitis.

Remiantis „Ergo“ draudimo grupės prognozėmis, šiemet šalies draudimo rinka ūgtels 4,5 proc. Didžiausio augimo tikimasi sveikatos draudime (apie 15 proc.), 10 proc. – privataus turto ir kasko draudime.

„Šiais metais draudimo rinka ir toliau augs, tačiau augimo tempas bus nedidelis. Nuolatinis ekonomikos neapibrėžtumas, finansinė krizė, augančios valstybių skolos, besikeičiantis vartotojų elgesys ir toliau lems koncentraciją į efektyvumą ir verslo lankstumą“, – perspektyvą regi draudimo bendrovės „If“ filialo Lietuvoje vadovė Žaneta Stankevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius