Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prabangus Druskininkų mero laikrodis – už buto kainą

16 mėnesių. Tiek Druskininkų meras Ričardas Malinauskas turėtų dirbti vien tam, kad įsigytų laikrodį, kurį dabar segi. Vidutinę algą gaunančiam druskininkiečiui tektų plušėti 3,5 metų. Kurorto vadovas tvirtina deklaravęs savo turimą prabangų šveicarišką laikrodį, tačiau to įrodymų nepateikė.
Ričardo Malinausko laikrodis
Ričardo Malinausko laikrodis / 15min nuotr.

R.Malinauskas dar praėjusių metų pabaigoje pastebėtas su nauju prabangiu laikrodžiu ant riešo, tačiau nežinia, kada jį įsigijo.

15min išsiaiškino, kad meras gali didžiuotis turintis Šveicarijos laikrodžių kompanijos „Ulysse Nardin“ modelį. Tai 18 karatų auksu dengtas „Ulysse Nardin Dual Time 42 mm Gold“.

„Ulysse Nardin“ laikrodis
„Ulysse Nardin“ laikrodis

R.Malinauską su šiuo laikrodžiu buvo galima pastebėti oficialiuose renginiuose, pavyzdžiui, keltuvo pristatymo spaudos konferencijoje, kuri vyko Druskininkuose. Taip pat prabangaus viešbučio „Flores“ atidaryme, kur meras dalyvavo su naująja širdies drauge Jurgita Kasperavičiūte.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgita Kasperavičiūtė ir Ričardas Malinauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgita Kasperavičiūtė ir Ričardas Malinauskas

Lietuvoje, beje, jį galima užsisakyti vienoje prabangių laikrodžių parduotuvėje. Šio modelio kaina, kaip nurodė parduotuvės vadybininkė, yra 24,8 tūkst. eurų.

R.Malinauskas 15min teigė įsigijęs laikrodį Briuselyje, tačiau jo vertės nesureikšmina. „Tokių galima rasti kiekvienoje parduotuvėje“, – sakė jis.

15min žurnalistą parduotuvės Vilniuje vadybininkai užtikrino, kad tokio laikrodžio Lietuvoje reiktų laukti maždaug savaitę.

Aš viską deklaravau kaip ir priklauso. Viso gero, – nesileido į detales apie turimą laikrodį R.Malinauskas.

„Žinote, tokie laikrodžiai sandėliui negaminami“, – pajuokavo parduotuvės vadybininkė. Tiesa, ji užsiminė, kad derėtis galima.

Galėtų įsigyti butą

Remiantis oficialiai pateikiama Druskininkų savivaldybės informacija, R.Malinausko, kaip mero, alga per mėnesį siekia 2058 eurus. Atskaičius mokesčius kurorto vadovui lieka apie 1550 eurų.

Taigi norėdamas įsigyti „Ulysse Nardin Dual Time 42 mm Gold“, meras turėtų dirbti 16 mėnesių vien tik tam, kad įsigytų šį laikrodį.

Žinoma, R.Malinauskas yra vienas turtingiausių merų, turintis solidžias santaupas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ričardas Malinauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ričardas Malinauskas

Beje, už laikrodžio kainą Druskininkuose galima įsigyti vieno kambario butą, o Alytuje – 4 kambarių butą renovuotame name.

Vidutinę algą gaunantis Druskininkų gyventojas, norėdamas įsigyti tokį laikrodį, turėtų dirbti 3,5 metų. Statistikos departamento duomenimis, praėjusių metų antrąjį ketvirtį vidutinis atlyginimas Druskininkuose buvo 576 eurai.

Šis laikrodis, kaip nurodo žinovai, skirtas daug keliaujantiems. „Ulysse Nardin Dual Time 42 mm Gold“ – dviejų laiko juostų laikrodis rafinuotam pirkėjui, atsparus vandeniui, teigiama laikrodžio aprašyme. Šie prabangūs šveicariški laikrodžiai gaminami nuo 1846 metų.

Sako, kad laikrodį deklaravo

Tačiau ar meras deklaravo prabangųjį šveicarišką laikrodį? R.Malinauskas jį pirmiausia turėjo deklaruoti Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje.

Tačiau komisijos duomenų bazėje nėra įrašų, kad Druskininkų meras įsigijo tokį daiktą.

Be to, meras laikrodį turėtų deklaruoti ir pajamų bei turto deklaracijoje. Jei laikrodis pirktas ar kitaip gautas pernai, R.Malinauskas šiais metais tai turėtų įrašyti savo deklaracijoje. Jis turi laiko iki gegužės 2 dienos.

„Jums galiu pasakyti tik tiek – aš viską deklaravau kaip ir priklauso. Viso gero“, – nepanoro daugiau kalbėti ką tik iš Socialdemokratų partijos išstojęs politikas.

Priminė V.Putino atstovo spaudai istoriją

Deklaracijoje už 2014 metus jis deklaravo turintis juvelyrinių dirbinių ir meno kūrinių už 29 tūkstančius litų. Tokia pati suma – ir už 2013 metus.

Jei šį laikrodį meras gavo dovanų, jis turėtų jį deklaruoti, nes jo vertė viršija 2500 eurų. Deklaracija būtina, jei pirkinį įsigijo pats, iš savo santaupų.

R.Malinausko laikrodžio mįslė priminė istoriją Rusijoje. Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas per savo vestuves pernai segėjo 600 tūkstančių eurų vertės laikrodį.

„Instagram“ nuotr./Dmitrijus Peskovas ir Tatjana Navka
„Instagram“ nuotr./Dmitrijus Peskovas ir Tatjana Navka

Jis jo nebuvo deklaravęs, o oficialios algos nepakaktų jam įsigyti. Priremtas nepriklausomos žiniasklaidos, D.Peskovas teisinosi, kad laikrodį jam padovanojo žmona.

Turėtą prabangų laikrodį pavogė

Tai, kad R.Malinauskas turi aistrą prabangiems šveicariškiems laikrodžiams, rodo ir nemaloni istorija, į kurią jis pateko 2009 metais. Tąkart laikrodis iš jo buvo pavogtas.

Kurorto vadovas policijai pranešė, kad jis nakvojo neužrakintame bute Vilniuje, o nenustatytas įsibrovėlis pavogė ne tik jo laikrodį, bet ir piniginę.

Savo nuostolius tuomet meras įvertino 40 tūkstančių litų. 10 tūkstančių litų grynaisiais buvo piniginėje, o bute Vilniuje nakvojo todėl, kad kitą rytą planavo skristi į komandiruotę Maskvoje.

Tąkart R.Malinauskas tvirtino, kad laikrodį jam buvo padovanojęs tėvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius