Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Družbos“ valdytoja Baltarusijoje iš „Orlen Lietuvos“ negaus 77 mln. eurų

Naftotiekio „Družba“ atkarpą Baltarusijoje valdanti bendrovė „Polocktransneft Družba“ iš didžiausio Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos Lietuvos įmonės „Orlen Lietuva“ negaus maždaug 84 mln. JAV dolerių (77 mln. eurų) kompensacijos už naftą, laikytą 2006 metais uždarytos „Družbos“ atkarpoje Lietuvoje. 
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas kovo 9 dieną atsisakė tenkinti Baltarusijos bendrovės reikalavimus ir paliko galioti Šiaulių apygardos teismas 2018-ųjų kovo nutartį.

„Lietuvos teritorijoje esančiai magistralinio naftotiekio daliai perėjus Lietuvos nuosavybei toks pat teisinis likimas ištiko neatsiejamu funkciniu ryšiu su juo susijusį antraeilį daiktą – technologinę naftą“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Lietuvos žiniasklaida 2015 metais rašė, kad „Orlen Lietuva“, aplinkosaugos tikslais taisydama neveikiantį „Družbos“ vamzdyną, išpumpavo ten buvusią naftą ir tai turėjo teigiamą vienkartinį poveikį gamyklos veiklos rezultatams.

Rusija „Družbos“ naftotiekį uždarė 2006 metų liepą, iš karto po to, kai Mažeikių naftos perdirbimo gamykla buvo parduota Lenkijos „Orlen“. Toks sprendimas buvo motyvuojamas tuo, kad naftotiekį reikia remontuoti, tačiau Lietuvoje neabejota, kad tai buvo politinis sprendimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius