-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dubajaus valstybinės įmonės DEWA akcijos po itin sėkmingo IPO brangsta

Dubajaus elektros energijos ir vandens išteklių tarnybos (DEWA) akcijos antradienį pabrango 16 proc., įmonei prieš savaitę surengus didžiausią Persijos įlankos regione pirminį viešą akcijų siūlymą (IPO) nuo 2019-ųjų, kai biržoje debiutavo Saudo Arabijos naftos milžinė „Aramco“.
DEWA 3U Assamblėja
DEWA 3U Assamblėja / Nanoavionics
Temos: 2 Dubajus Verslas

DEWA akcijos per pirmąsias prekybos minutes antradienį pabrango 19 proc., o 11:00 val. (10.00 val. Lietuvos laiku) prieaugis buvo sumažėjęs iki 16 procentų.

Dubajaus biržos indeksas po pirmosios prekybos valandos smuktelėjo 0,5 procento.

Praėjusią savaitę valstybinė įmonė paskelbė surinkusi 22,3 mlrd. dirhamų (6,1 mlrd. JAV dolerių) per didžiausią Persijos įlankos IPO nuo tada, kai „Aramco“ surengė savo rekordinį akcijų platinimą.

Investuotojams buvo pasiūlyta apie 9 mlrd. akcijų, sudarančių 18 proc. akcijų paketą, o pradinė vienos akcijos kaina buvo 2,48 dirhamo (0,68 JAV dolerio).

Pasak įmonės, jos akcijomis susidomėjo daugiau nei 65 tūkst. institucinių ir mažmeninių investuotojų, o įmonės įvertinimas siekė 124 mlrd. dirhamų (33,9 mlrd. JAV dolerių).

Didžiausią IPO Persijos įlankoje ir pasaulyje yra surengusi „Saudi Aramco“, kuris 2019 metų gruodį pritraukė 29,4 mlrd. JAV dolerių, išplatinusi 1,7 proc. akcijų Rijado vertybinių popierių biržoje.

Dubajaus emyratas, negalintis pasigirti didžiulėmis naftos atsargomis, kaip turi kai kurie jo kaimynai, siekia diversifikuoti savo ekonomiką, sutelkdamas dėmesį į finansus, turizmą ir prekybą.

Tačiau jis susiduria su didėjančia konkurencija regione, ypač iš Saudo Arabijos pusės, kuri taip pat siekia sumažinti savo priklausomybę nuo naftos ir dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius