Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dujotekanos“ prezidentas: dėl dujų kainų turi derėtis įmonės, o ne Energetikos ministerija

Gamtinių dujų importo ir prekybos bendrovės „Dujotekana“ prezidentas Vladimiras Orechovas sako nepalankiai vertinantis viešas diskusijas dėl to, kas turėtų derėtis su dujų tiekėjais, – šilumininkai ar Energetikos ministerija ir kam sektųsi geriau.
„Gazprom“ kreipėsi į Stokholmo arbitražą.
Dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, pagal Lietuvos įstatymus ir Europos direktyvas derybas tarpusavyje veda ūkio subjekti. Tai normali praktika visame civilizuotame pasaulyje. Derybos, kurios vyko tarp mūsų ir didelių vartotojų, pavyzdžiui, šilumos tiekėjų, turi vykti ir toliau“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė V.Orechovas.

Trečias derybų dalyvis – Vyriausybei atstovaujanti Energetikos ministerija, „Dujotekanos“ prezidento nuomone, niekam nereikalingas.

„Nereikia išradinėti dviračio. Lietuvoje yra visa reikalinga ir pakankamai griežta įstatymų bazė, turime tuos įstatymus vykdyti, o ne, kaip sakoma, tiesti skęstančiajam šiaudą. Lietuvoje iki rinkimų liko tik metai, tad reikia labai atsargiai diskutuoti šiomis temomis ir skleisti į viešumą visokias idėjas bei šūkius. Nereikia klaidinti vartotojų. Žmonėms visa tai jau nusibodo. Jie nori matyti rezultatus. O rezultatas gali būti tik normali derybų pozicija tarp ūkio subjektų pagal Lietuvos įstatymus“, – sakė V.Orechovas.

Jo teigimu, iki metų pabaigos dujų kaina neturėtų keistis.

„Padėtis rinkose neaiški, nežinoma, kaip toliau plėtosis įvykiai Šiaurės Afrikoje, kokia bus naftos kaina ir koks nusistovės dolerio bei euro kursas. Visi šie veiksniai ir lems kainą, kuria tieksime dujas kitais metais. Dabar jos prognozuoti neįmanoma, kas galėtų tai padaryti, iš karto taptų milijardieriumi“, – sakė V.Orechovas.

Pasak jo, jeigu naftos kaina kris, o dolerio ir euro kursas bus palankus, tada ir dujų kaina sumažės.

„Mes parduodame dujas šilumos tiekėjams. Mūsų kontraktai pasirašyti iki metų pabaigos. Kainos nekeičiame ir jos iki metų pabaigos nedidinsime nė cento“, – dėstė „Dujotekanos“ prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius