Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dujotekanos“ prezidentu tapo V.Orechovas, R.Stonys lieka valdybos pirmininku

Privataus kapitalo dujų importo bendrovės bendrovės „Dujotekana“ prezidentą Rimandą Stonį pakeitė buvęs parlamentaras Vladimiras Orechovas.
Darbo vieta
Darbo vieta / Photos.com

Bendrovės valdybos pirmininku iki ateinančiais metais vyksiančio akcininkų susirinkimo ir toliau lieka R.Stonys, iki šiol ėjęs ir prezidento pareigas, rašo „Lietuvos žinios“.

„Man būtų geriau, jei galėčiau vadintis „Dujotekanos“ generaliniu direktoriumi, bet pareigų pavadinimo pasirinkti negaliu. Dabar noriu išsiaiškinti įmonės padėtį ir dirbti, kad būtų naudinga Lietuvai. Stengsiuosi, kad „Dujotekana“ būtų proeuropietiška įmonė, besilaikanti mūsų šalies įstatymų“, – „Lietuvos žinioms“ sakė V.Orechovas.

V.Orechovas, naujausiais duomenimis, valdantis apie 6,8 proc. „Dujotekanos“ akcijų, 2000–2008 metais buvo Seimo narys, dirbo Europos reikalų komitete, vienu metu užėmė jo vicepirmininko postą.

V.Orechovo teigimu, įmonės akcininkai jau kurį laiką rengėsi struktūriniams pokyčiams ir naujoms veiklos kryptims. Jas įgyvendinant „Dujotekanoje“ atskirtos įmonės valdybos ir administracijos funkcijos.

„R.Stonys nori kiek atsitraukti nuo kasdienės veiklos. Jis turi savo požiūrį į ateitį“, – aiškino V.Orechovas.

Naujasis „Dujotekanos“ prezidentas tikino, kad artimiausiu metu pokyčiai įmonės valdyboje neplanuojami, „Lietuvos žinių“ šaltinių teigimu, įtaką joje praranda ir šiuo metu „Dujotekanos“ viceprezidento pareigas einantis Piotras Vojeika.

Dienraštis rašo, jog dar 2006-aisiais, po tragiškos pulkininko Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje pradėto Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo medžiagoje KGB karininkas P.Vojeika, turėjęs įtakingų ryšių Rusijos valdančiajame elite, kurio daugumą sudaro sovietų saugumo karininkai, buvo įvardijamas kaip vienas „Dujotekanos“ steigimo idėjos autorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius