-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dujų kainos bus perskaičiuojamos kas pusmetį

Vyriausybės pasitarime pritarta Gamtinių dujų įstatymo kai kurių straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymo projektui, kurį pateikė Energetikos ministerija.
Dujos
Dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įsigaliojus pakeitimams, bus sudaryta galimybė buitiniams vartotojams dujų kainas perskaičiuoti kas pusmetį, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) galės nustatyti viršutines kainų ribas, atsižvelgdama į realų, o ne perkainotą įmonės turtą. Galios tokie patys turto įvertinimo principai, kokie jau įtvirtinti Elektros energijos įstatyme. Taip mažės viršutinė kainų riba, o kartu ir dujų kaina vartotojams.

VKEKK turės teisę duoti nurodymus dujų tiekėjams perskaičiuoti kainas, atsižvelgiant į pasikeitusius makroekonominius rodiklius ir importuojamų dujų kainą. Jei dujų įmonės nevykdys šių reikalavimų, Kainų komisija turės galimybę kainas nustatyti vienašališkai.

Taip pat itin svarbu, kad bus atsisakyta dujų skirstymo monopolio ir rinkoje galės dalyvauti kiti tiekėjai.

Gamtinių dujų įstatymo pataisų projektas bus svarstomas šį trečiadienį Vyriausybės posėdyje ir teikiamas Seimui skubos tvarka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius