Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dvi svarbios ES vaistų ir bankininkystės agentūros palieka Londoną dėl „Brexit“ 

Dvi Europos Sąjungos (ES) agentūros, kurios dėl „Brexit“ palieka Londoną, yra itin svarbios bendrosios ES rinkos veikimui vaistų ir bankininkystės srityse.
Eisena prieš „Brexit“
Eisena prieš „Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toliau pateikiama išsamesnė informacija apie reguliavimo institucijas, kurių naujas buveines pirmadienį balsavimo būdu rinks 27 valstybės narės.

Europos vaistų agentūra

Nuo 1995 metų Londone įsikūrusi EMA vertina žmonėms ir gyvūnams skirtus vaistus bei vykdo jų priežiūrą.

Ji nacionalinėms institucijoms padeda išduoti leidimus prekiauti vaistais visoje bendrojoje ES rinkoje, kurią šiuo metu sudaro 28 šalys ir daugiau kaip 500 mln. žmonių.

EMA turi beveik 900 darbuotojų. Agentūra priima delegacijas ir komandiruojamus ekspertus, tad 2015 metais ji sulaukė 36 tūkst. lankytojų, įskaitant 4 tūkst. iš ne ES šalių, kuriems prireikė 30 tūkst. nakvynių viešbučiuose, o tai palaikė vietos ekonomiką. EMA turi renginiams skirtą auditoriją, kurioje įrengta 300 vietų dalyviams.

Europos bankininkystės institucija

EBI yra mažesnė negu Europos vaistų agentūra, o jos būstinė Londone yra už vos kelių šimtų metrų nuo EMA.

EBI užduotis – Europoje užtikrinti finansų stabilumą, įskaitant ES bankų sektoriaus vientisumą, veiksmingumą ir tinkamą veikimą.

Ji stengiasi suderinti bankininkystės taisykles visose ES šalyse. 2011 metais sukurta institucija labiausiai žinoma dėl atliekamo bankų testavimo nepalankiausiomis sąlygomis, kurio tikslas – įvertinti, kaip bankai atlaikytų panašią į įvykusiąją 2008 metais finansų krizę.

2016 metais EBI turėjo 169 darbuotojus, o jos lankytojams per metus prireikia maždaug 9 tūkst. nakvynių viešbučiuose. Ji taip pat vykdo daug įvairių misijų valstybėse narėse – 700 2016 metais, – todėl naujajame mieste buveinėje turi būti geras oro susisiekimas.

EBI taip pat turi du duomenų centrus, kurie veikia atskirose Didžiosios Britanijos vietovėse ir kuriuos prižiūri išorės rangovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius