Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviejų JK mažmenininkių bankrotas kelia grėsmę 25 000 darbo vietų

Dvi didžiausios Didžiosios Britanijos drabužių mažmenininkės – „Debenhams“ ir „Topshop“ savininkė „Arcadia“ – atsidūrė ant žlugimo ribos dėl koronaviruso pandemijos sukeltos krizės, o darbo gali netekti 25 000 žmonių.
Jungtinės Karalystės karališkųjų karinių jūrų pajėgų laivas flagmanas „HMS Albion“
Jungtinės Karalystės vėliava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžiosios Britanijos universalinių parduotuvių tinklas „Debenhams“ pranešė, kad jeigu neįvyks ko nors netikėto, kas galėtų padėti išsaugoti verslą, darbo neteks apie 12 000 darbo darbuotojų.

Įmonė, su sunkumais susidūrusi dar iki pandemijos, pranešimą paskelbė po to, kai kitos Didžiosios Britanijos drabužių mažmenininkės „Arcadia“ valdymas pirmadienio vakarą buvo perduotas bankroto administratoriui. Šiuo atveju su atleidimo grėsme susidūrė 13 000 darbuotojų.

Šiuo metu Anglija atšaukia antrąjį karantiną, kuris ypač skaudų smūgį sudavė šalies mažmeninės prekybos ir svetingumo sektoriams.

Mažmenininkei „JD Sports“ pasitraukus iš gelbėjimo derybų, „Debenhams“, kurios istorija siekia XVIII amžiaus pabaigą, pareiškime teigė, kad toliau prekiaus savo 124 JK parduotuvėse ir internetu, kad išparduotų atsargas.

„Pasibaigus šiam procesui, jei nebus gauta alternatyvių pasiūlymų, veikla Jungtinėje Karalystėje bus nutraukta“, – priduriama pareiškime.

Bendrovėje „Debenhams“, kuri jau panaikino tūkstančius darbo vietų iki prasidedant pandemijai ir jos metu, šiuo metu dirba apie 12 000 darbuotojų, kuriems atlyginimas iš esmės mokamas pagal valstybės paramos programą.

„Buvo imtasi visų pagrįstų veiksmų, kad būtų užbaigtas sandoris, kuris užtikrintų „Debenhams“ ateitį“, – teigė vienas iš grupės vardu veikiančių administratorių Geoffas Rowley.

„Visgi ekonominė padėtis yra labai sudėtinga, o, atsižvelgiant į JK mažmeninės prekybos pramonėje vyraujantį neapibrėžtumą, nepavyko pasiekti perspektyvaus susitarimo“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius