Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Easy Debt Service“ įsigijo 95 mln. eurų vertės bankrutavusių unijų paskolas

Lietuviško kapitalo skolų valdymo bendrovė „Easy Debt Service“ už neskelbiamą sumą aukcione įsigijo reikalavimo teises į keturių bankrutavusių kredito unijų paskolų portfelį, pranešė bendrovė. 
Paskola
Paskola / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Paskola

Nominali neveiksnių paskolų portfelio vertė siekia 95 mln. eurų. Jame yra Vilniaus taupomosios kasos, Nacionalinės kredito unijos, „Laikinosios sostinės kredito“ bei Švyturio taupomosios kasos paskolos.

„Easy Debt Serice“ direktorius Tomas Svidinskas teigia, kad tokie portfeliai paprastai perkami, mokant iki 15 proc. nominalios jų vertės.

„Galiu patvirtinti, kad šis sandoris daugmaž atitinka nusistovėjusius standartus (...) Šis sandoris mums yra savotiškas kokybės ženklas, įrodantis, kad lietuviška skolų valdymo bendrovė gali kaip lygi konkuruoti su tarptautiniais rinkos dalyviais. (...) Manau, kad pagal vertę šiemet tai yra didžiausias skolų įsigijimo sandoris Lietuvoje“, – sako “, – pranešime spaudai teigė T.Svidinskas.

Visų 4 unijų bankroto administratorius Romualdas Gogelis teigė, kad jos yra palyginti naujos rinkos dalyvės, jų paskolų struktūra yra specifinė, todėl šio portfelio pardavimo procesas buvo ilgas ir techniškai sudėtingas.

„Kita vertus, tiek pirkėjų konkurencija, tiek pasiektas rezultatas leidžia tikėtis geriausio rezultato unijų kreditoriams“, – pranešime cituojamas R.Gogelis.

„Easy Debt Service“ teigia, kad tai jau antrasis toks jos sandoris šiemet. Bankrutavęs Ūkio bankas vasarį pirkėjų konsorciumui, kuriam atstovavo „Easy Debt Service“, už 406 tūkst. eurų pardavė „Invegos“ tikslinių 987 tūkst. eurų nominalios vertės (99 proc. jų – pradelstos) paskolų reikalavimo teises. Paskolas Ūkio bankas buvo suteikęs pagal sutartis, sudarytas, perskolinant jam „Invegos“ suteiktas Atviro kreditų fondo lėšas.

Vilniaus taupomajai kasai bankroto byla iškelta 2014 metų vasarį, Nacionalinei kredito unijai ir Švyturio taupomajai kasai – 2013 metų vasarį, „Laikinosios sostinės kreditui“ – 2013 metų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius