-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EBPO: G-20 užsienio prekyba trečiąjį metų ketvirtį toliau traukėsi

G-20 valstybių grupės narių užsienio prekyba prekėmis, vertinant JAV doleriais, trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su ankstesniu laikotarpiu, traukėsi kaip antrąjį metų ketvirtį, teigiama Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Prekių eksportas liepą-rugsėjį sumenko 1,2 proc. iki 4,487 trln. dolerių, importas – 2,1 proc. iki 4,548 trln. dolerių. Prekybos nuosmukis buvo labiausiai akivaizdus Rytų Azijoje ir Europoje.

Patikslintais duomenimis, balandį-birželį prekių eksportas mažėjo 3,1 proc., importas – 2,1 procento.

Europos Sąjungos užsienio prekybos prekėmis susitraukimas trečiąjį metų ketvirtį siekė 1,5 proc., o vien tik Vokietijos ir Prancūzijos – viršijo 2 proc., pirmiausia dėl sumažėjusių gamybos įrangos ir transporto priemonių pardavimų.

Išankstiniais duomenimis, G-20 šalių paslaugų eksportas liepos-rugsėjo mėnesiais plėtėsi 0,1 proc., importas – 0,2 procento. Kita vertus, EBPO nurodo, kad duomenys apie prekybą paslaugomis trečiąjį ketvirtį jai kol kas prieinami tik iš kiek daugiau nei pusės G-20 narių.

Antrąjį metų ketvirtį G-20 paslaugų eksportas augo 1,1 proc., importas – 1 procentu.

G-20 sudaro Argentina, Australija, Brazilija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada, Kinija, Meksika, Pietų Afrikos Respublika, Pietų Korėja, Prancūzija, Rusija, Saudo Arabija, Turkija, Vokietija ir Europos Sąjunga.

EBPO dabar vienija 38 pasaulio valstybes, tarp kurių yra ir Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius