Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

EBPO: pasaulis negali susitarti dėl interneto milžinų apmokestinimo

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) penktadienį perspėjo, kad šalims nepavyksta susitarti dėl to, kaip apmokestinti interneto milžines, kaip „Apple“ ir „Google“, nes dėl to nesutaria Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.
„Apple“ miestelis Jungtinėse Amerikos Valstijose
„Apple“ miestelis Jungtinėse Amerikos Valstijose / „Foster + Partners“

„Egzistuoja skirtingi požiūriai, kaip reikėtų spręsti šį klausimą“, – konstatuoja EBPO, parengusi ataskaitą prieš artėjantį Didžiojo dvidešimtuko šalių (G20) viršūnių susitikimą.

Organizacija skelbia, kad jos narės „dirbs kartu, kad sutartų dėl konsensusu paremto sprendinio“.

EBPO ataskaitoje ypač pabrėžiama, kad ypatingų nesutarimų minėtu klausimu yra tarp JAV ir ES.

Jungtinėse Valstijose neseniai priimta mokesčių reforma siekiama paskatinti tarptautines kompanijas daugiau mokesčių mokėti namuose. Tarp kompanijų, kurioms tokie pakeitimai bus naudingi, yra ir „iPhone“ gamintoja „Apple“. Mokestiniai pakeitimai leis bendrovei namo sugrąžinti užsienyje laikomų maždaug 252 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu Briuselis ateinančią savaitę ketina pristatyti mokestį, kuris bus taikomas tarptautinėms technologijų kompanijoms, nes ES nori iš JAV registruotų technologijų kompanijų susigrąžinti milijardus eurų, kuriuos šios užsidirbo Europoje ir kurių apmokestinimo išvengė per mažo apmokestinimo šalis.

ES nori, kad technologijų milžinės mokesčius mokėtų nuo visų pajamų, gautų Europos Sąjungoje, o ne tik nuo pelno. Remiantis projektu, su kuriuo susipažino AFP, mokesčio tarifas siekis 2–5 proc.

Mokestis bus taikomas kompanijoms, kurių metinė pasaulinė apyvarta viršija 750 mln. eurų. Į tokių kompanijų sąrašą pateks „Google“, „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Twitter“, „Airbnb“ ir „Uber“.

Už ekonomikos reikalus atsakingas ES komisaras Pierre‘as Moscovici sakė, kad planas bus paskelbtas kitą trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius