-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EBPO su Finansų ministerija aptaria Lietuvos ekonomikos padėtį

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) atstovai kartu su Finansų ministerija ketvirtadienį aptaria Lietuvos ūkio padėtį.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai pirmas kartas, kai Lietuvos ekonominės apžvalgos ataskaita svarstoma komitete Lietuvai būnant pilnateise EBPO nare, teigia ministerija.

Finansų ministras Vilius Šapoka nuotoliniame posėdyje su EBPO ekspertais ir Ekonomikos ir vystymosi peržiūros komiteto nariais diskutuoja apie vykdomą Lietuvos politiką, siekiant atsparaus, tvaraus ir integracinio ekonomikos atsigavimo. Ministras pristatė ir šiuo metu įgyvendinamą „Ateities ekonomikos DNR“ planą.

„EBPO teigiamai įvertino tai, jog Lietuva COVID-19 krizę pasitiko finansiškai pasiruošusi, o šalies atsakas, siekiant sušvelninti COVID-19 pandemijos padarinius, buvo greitas ir visapusiškas (...) Labai vertiname EBPO įžvalgas ir rekomendacijas, kurios ypatingai svarbios dabartiniu laikotarpiu siekiant ekonominio atsigavimo“, – pranešime sako V.Šapoka.

EBPO rengiama Lietuvos ekonomikos apžvalga – vienas išsamiausių šios organizacijos atliekamų tyrimų. Didžiausias dėmesys skiriamas politikai, kuri užtikrintų ilgalaikį šalies ekonomikos augimą. Apžvalgos tikslas – identifikuoti sektorinių politikų poveikį ilgalaikiam šalies augimui ir makroekonominei situacijai.

EBPO ekonomikos apžvalga rengiama visoms organizacijos narėms kas dvejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius