-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB: „Facebook“ kriptovaliuta „Libra“ „gali atnešti žalos ECB veiklai“

„Facebook“ siūloma kriptovaliuta „Libra“ gali pakenkti Europos Centrinio Banko (ECB) galimybėms valdyti euro zonos ekonomiką ir kelti grėsmę pačiam eurui, pirmadienį pareiškė banko aukšto rango pareigūnas.
„Facebook“
„Facebook“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Birželio mėnesį JAV socialinių tinklų milžinė pristatė savo kriptovaliutą „Libra“, pažadėjusi, kad skaitmeninė valiuta bus užtikrinta realiu turtu, siekiant išvengti didžiulių kainų svyravimų, turėjusių neigiamos įtakos tokioms novatoriškoms valiutoms kaip bitkoinai.

Visgi viso pasaulio centrinių bankų atstovai, politikai ir reguliavimo institucijos yra sunerimę dėl privačios skaitmeninių grynųjų pinigų schemos, kurią planuojama įgyvendinti 2020 metų pirmoje pusėje.

„Priklausomai nuo „Libra“ populiarumo lygmens ir jos sąsajos su euru atsargų krepšelyje, ši valiuta gali sumažinti ECB galimybes kontroliuoti eurą“, – teigė Frankfurto finansų institucijos Valdančiosios tarybos narys Yvesas Merschas.

Be to, naujoji kriptovaliuta gali „pakenkti pinigų politikos perdavimo mechanizmui paveikdama euro zonos bankų pinigų srauto poziciją ir pakenkdama bendros valiutos atliekamam tarptautiniam vaidmeniui, pavyzdžiui, sumažindama paklausą“, – pridūrė Y.Merschas.

Turėdama du milijardus vartotojų visame pasaulyje, „Facebook“ pajėgi paskatinti didelį skaičių vartotojų naudoti „Libra“ apsipirkimui internetu, finansinėms paslaugoms ir mokėjimams atlikti.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad Europos gyventojai nesusigundys atsisakyti saugių ir pagrįstų mokėjimo sprendimų ir kanalų, mainais už viliojančias, tačiau apgaulingas „Facebook“ „sirenų dainas“, – teigė Y.Merschas.

Tuo tarpu didžiojo septyneto (G7) ekonomikos ministrai liepą perspėjo, kad tokie projektai kaip „Libra“ „kelia rimtų reguliavimo ir sisteminių problemų, taip pat platesnės apimties politinių problemų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius