Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB: metų pradžioje verslui ir žmonėms buvo lengviau pasiskolinti

Europos verslui ir gyventojams pirmąjį šių metų ketvirtį buvo lengviau pasiskolinti, nes bankai kiek sušvelnino praėjusių metų pabaigoje sugriežtintus reikalavimus, skelbia Europos Centrinis Bankas.
Finansinis išprusimas
ECB: metų pradžioje verslui ir žmonėms buvo lengviau pasiskolinti / 123rf.com

Kreditingumą įvertinti skirti reikalavimai buvo sušvelninti „visose paskolų kategorijose“, nes bankai konkuravo dėl pasiskolinti norinčio verslo, teigiama ECB pranešime spaudai.

ECB duomenimis, bankai reikalavimus verslui pirmąjį šių metų ketvirtį sušvelnino 2 proc., po to, kai 5 proc. juos sugriežtino paskutinį praėjusių metų ketvirtį.

O būsto paskola tapo gerokai lengviau gauti, nes reikalavimai buvo sušvelninti 5 proc. po jų sugriežtinimo 1 proc. spalio-gruodžio mėnesiais.

Tiesa, prognozuojama, kad antrąjį šių metų ketvirtį kreditingumo taisyklės verslui bus griežtinamos, o gyventojams jos iš esmės neturėtų keistis.

ECB pažymi, kad skolinimosi paklausa auga visose kategorijose, nes palūkanų normos išlieka žemos, ir verslas naudojasi galimybę gauti naujų paskolų it refinansuoti senas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius